Hårmousse

Mest sålda

Fördelarna med en mousse

Njut av volym i håret och en frisyr som håller sig på plats. Med en hårmousse eller stylingspray av bra kvalitet är det enkelt. De formar och lyfter håret och gör det glansigt. Välj den bästa moussen eller stylingkrämen för din hårtyp och njut av perfekta resultat.

Precis som hårspray ingår hårmousse och stylingsprayer bland de grundläggande hårstylingprodukterna som hjälper håret att hålla formen hela dagen – vare sig du jobbar, tränar eller ska på fest.

Välj rätt mousse eller stylingspray

Alla skiljer de sig åt vad gäller fixeringsgrad, konsistens och vilken hårtyp de är avsedda för. Välj utefter dina behov – har du tjockt och bångstyrigt hår kan du lugnt välja en produkt med stark fixering medan fint hår endast behöver en lätt fixering.

Mousse eller stylingspray?

  • Hårmousse är enkel att applicera. Tryck ut en liten mängd mousse i handflatan och forma sedan frisyren som du vill ha den. Hårmousse är skonsamt mot håret och tynger inte ner det.
  • En stylingspray kan vid första anblicken likna en hårspray och precis som en hårspray sprayas den direkt i håret.

Olika hårmousser för olika hårtyper

  • Hårmousse för fint hår har en lätt fixeringsgrad. Välj gärna en volymmousse eftersom den är lätt och enkelt lyfter fint och livlöst hår.
  • Hårmousse för lockigt hår håller håret flexibelt och ger dina lockar ett naturligt utseende utan att det klibbar samman. Om du har lockigt eller vågigt hår är det bäst att välja en mousse som motverkar frissigt hår och som gör håret glansigt.
  • Hårmousse för män passar perfekt för att styla korta herrfrisyrer. Den ger håret ett lätt och luftigt intryck.

Så använder du hårmousse

  1. Skaka flaskan väl.
  2. Tryck ut lagom mycket mousse i handflatan för att det ska räcka för hela hårets längder. Ta inte för mycket mousse i håret – då blir det tungt och stripigt.
  3. Hårmousse bör appliceras i hår som har tvättats och torkat lite grann. En mousse appliceras helst med hjälp av en bredtandad kam men det går också bra att använda händerna.
  4. Borsta igenom håret för att försäkra dig om att hårmoussen fördelas jämnt i håret.
  5. Undvik att skölja eller föna håret. Senare kan du använda en plattång eller locktång för att styla håret.