Rouge

Filter

Rouge, även kallad blush, ger dina kinder en fantastisk hjälp och trollar fram magiska underverk i ditt ansikte. Den hjälper inte bara med att ge ditt ansikte en hälsosam touch, utan korrigerar även ansiktskonturer, samt skapar en yngre look. Det är bara att välja den rätta just för dig och veta hur den ska användas.

Så här väljer man rätt nyans av rouge

Det finns två sätt att välja den rätta nyansen just för dig: antingen efter färgen på dina läppar eller din hy- och hårfärg. I det första fallet är det enkelt. Leta efter den nyans av rouge som mest påminner om dina läppars naturliga färg.

I det andra fallet gäller en enkel regel: ljusare typer = ljusare nyanser av rouge, mörkare typer = mörkare nyanser av rouge:

  • Blondiner: rouge i ljusrosa eller persika
  • Brunetter: rouge i guldbrunt eller nyanser av vinrött, mörkrött och laxrosa
  • Rödhåriga: rouge i aprikos- eller sandnyanser

Puder vs flytande rouge: Vilken är bäst?

Det beror alltid på din hudtyp. Puderrouge passar bättre för blandhy eller fet hy som kan dra nytta av att bli lite mattare. Om du drabbas av torr hy, vare sig på vintern eller året runt, är en flytande eller krämig rouge bättre för dig. Den lyser upp hyn utan att framhäva ofullkomligheter, samtidigt som den även kan användas som läppstift.

Använd detta för att applicera rouge

Grunden är rätt val av sminkborste. Använd en större, fasad borste för att applicera puderrouge. Ta endast en lätt mängd rouge på hyn, så att färgtonen blir ljus och luftig. Ett tjockt lager skapar onaturliga och artificiella resultat. Det är bäst att använda en sminksvamp för att applicera krämig rouge.

Så här applicerar man rouge

  1. Dra in munnen så att kindbenen sticker ut och applicera rouge på dem.
  2. Om du har ett bredare ansikte, applicera rouge vertikalt och snett från örat och in mot näsan.
  3. Om du har ett smalare ansikte, applicera rouge horisontellt.
  4. Om du råkat applicera för mycket rouge, svep över ansiktet lätt med en ren borste och applicera sedan lite puder ovanpå för att skapa en mjukare look.

Välj från vårt breda utbud – en praktisk rouge i stift, en palett med rouge för olika tillfällen, eller en krämig rouge för en saftig effekt. Du kan även skaffa en highlighter eller bronzer för att använda tillsammans med din rouge.