Deodorant

Deodoranter och antiperspiranter
Filter
Prisintervall

ända tills

Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
  •   29
  •   5
  •   4
  •   1
  •   1
Mest sålda
123...24
123...24

En bra deodorant för dig!

Det är viktigt att ta hand om svettlukt innan den uppstår. Det är få som tycker att det är mysigt att lukta svett. Om du inte har en bra deo kan det leda till att du känner dig obekväm omkring andra. Men det gäller att du hittar en deodorant som verkligen passar dig. Den ska ge ett gott stöd och kännas behaglig att använda. Den deo som är bäst för dig kommer att ge dig ett gott stöd mot svettlukt. Men det är inte allt en riktigt bra deodorant kan bidra med.

Den bästa deodoranten:

  • Luktar gott eller luktar inget alls (det finns ju deo utan doft)
  • Är mjuk och len mot din hud
  • Kommer inte att lämna märken på dina kläder
  • Räcker hela dagen, kanske längre!

Det finns flera saker att tänka på när du ska välja en deodorant. Det handlar ju inte bara om att du måste tycka om doften. Det finns deo sprayer och deo roll on som är till för att räcka i över ett dygn. Det kan vara väldigt praktiskt om du vet att det kommer att dröja ett bra tag till nästa dusch!

Deo stick, roll on deo eller deodorant spray

Ska du välja en deodorant som du applicerar med deo stick eller kanske en deodorant spray? Det finns ju också roll on deo som fördelar krämen i armhålan på ett mjukt sätt. Med en deo spray är det enkelt att komma åt. Det här är också en metod som gör att deodoranten torkar snabbt.

Men det finns också deo stick och roll on deo som torkar snabbt. Du ska inte behöva stå med armarna i vädret och vänta hur länge som helst för att det inte ska bli märken på kläderna. Vilken typ av applikation du väljer beror helt på dina preferenser.

Men det kan vara bra att notera att naturliga deodoranter normalt sett kommer som stick eller roll on. En deo spray innehåller ofta aluminium. Om du vill undvika detta kan det vara klokt att fokusera på naturlig deo som stick eller roll on.

När du luktar svett trots deodorant

Det här är ganska vanligt. Det kan finnas flera anledningar till att det luktar svett trots deodorant. Till att börja med är det viktigt att du har ren hud då du applicerar deodoranten. Det kan ju finnas lite svettlukt kvar som sedan märks ännu tydligare tillsammans med deodorantens doft.

Det kan också vara så att du inte alls luktar svett men däremot svettas ordentligt och får svettfläckar på kläderna. Det här kan du åtgärda med en antiperspirant deodorant som med ämnen som aluminium täpper till porerna så att du svettas mindre.

Du kan också testa att använda en deo med en helt annan doft än vad du är van vid. Ibland är det hjärnspöken som ställer till det. Kanske var du en gång lite svettig då du applicerade en viss deodorant och nu kan du inte sluta associera doften med svett.

Deodorant för herr och dam

När du vill ha en deodorant för herr kan du välja bland märken som är till för att förstärka doften av en viss parfym eller något mer generiskt. Det finns deostick för herr som är särskilt till för dig som sportar mycket. De ser till att du behåller en ren och fräsch doft även under träning.

Deostick för dam kan också ha en doft som är samma som en parfym. Det finns också varianter som har lite enklare dofter som du lätt kan kombinera med favoritparfymen utan att det krockar. Deo för herr har normalt sett lite kryddigare doft än de som är för kvinnor. Men ibland kan deodoranten vara unisex och fungera lika bra för honom som för henne.

Är det farligt med deodorant?

Det är inte farligt att använda en deodorant från ett godkänt märke. Men det är bra att tänka på att det finns deodoranter som är särskilt till för känslig hud. Om du vill ha deodorant för barn bör du också välja något som är för barn. Det ger en större säkerhet.

Om du är orolig för att en antiperspirant med aluminium är farlig kan du alltid välja en deo utan aluminium. Det finns gott om bra val som ger god effekt. Du får kanske leva med att du inte kommer att få mindre svett i armhålan då du inte täpper till porerna. Men dålig lukt behöver det absolut inte bli.

En deodorant utan aluminium kan komma som stick eller roll on. Det står märkt på förpackningen att det är en deodorant utan aluminium men det är klart att du kan dubbelkolla i ingredienslistan för att vara säker på saken.

Naturliga deodoranter

Deodoranter kan vara mer eller mindre naturliga. Deo utan aluminium är inte samma sak som naturligt. En naturlig deo är normalt sett en deodorant med färre kemikalier. En Weleda deodorant kan vara ett utmärkt val men det finns fler märken som satsar på naturliga ingredienser.

Frågan är förstås om naturlig deodorant fungerar. Det gör den inte alltid. Det finns sorter som har en god doft men som inte lyckas behandla svettlukt på ett effektivt sätt. Här är ett tips att välja deodoranter från kända märken. Och så kan du läsa recensioner av naturliga deodoranter online. Om det fungerar för andra är chansen god att det kommer att fungera bra också för dig!

Välj en deodorant som vårdar din hud

Oavsett om du väljer en vegan deo eller en deo spray med aluminium ska du se till att det är en produkt som vårdar din hud. En Vichy deodorant är ett exempel på en deo som inte bara ger god effekt mot svettlukt. Det här är också en skonsam produkt för den känsliga huden i armhålan.

En rekommendation är att se närmre på deodoranter från märken som är kända för att kombinera hudvård med god doft. Vichy är ett gott exempel med det finns fler. Billigare märken som Nivea är också populära just för att deodoranten är mjuk och fin mot din hud. Om du är extra känslig är det här något som du ska tänka på när du väljer och köper en deo.