Weleda

Om Weleda

Weleda representerar den verkliga harmonin mellan mänsklighet och natur. Dess breda spännvidd av certifierad naturlig kosmetika hjälper till att förbättra, återställa och bibehålla människors hälsa. 

 

De bidrar till fysiskt välmående och stödjer den personliga utvecklingen. Weleda grundades år 1921 som ett farmaceutiskt laboratorium med en egen medicinsk växtgård. Successivt utvecklades den till ett globalt framgångsrikt hälso- och skönhetsföretag som nu finns representerat i över 50 länder. Alla produkter från Weleda tillverkas enbart med naturliga ingredienser utan konstgjorda konserveringsmedel. I de allra flesta fallen fås råmaterialen från organiska källor. Weleda schampon, målinriktad hudkräm och Weleda babyprodukter är således mycket effektiva men ändå milda, och representerar också en väg till en mer harmonisk livsstil. Kosmetika från Weleda betyder äkta kärlek och respekt för naturen. Mer om Weleda.

hela texten dölja texten

Om du vill ha naturlig skönhetsvård har du säkert lagt märke till namnet Weleda. Det här är ett hudvårdsmärke som har varit med länge. Det grundades redan 1921 och fortsätter att ta fram spännande produkter som är till för att vårda din kropp på ett skonsamt och naturligt sätt.

Du kan använda Weleda produkter för att du tycker att de speglar ditt engagemang för natur och miljö eller helt enkelt för att de doftar så gott. Men de allra flesta väljer detta märke för att det ger effektiv hudvård som håller högsta kvalitet!

Mer om Weleda

I början av förra seklet slog tre professionella européer sina kloka huvuden samman. Det var en holländsk doktor, en filosof från Österrike, och en kemist och apotekare från München. Deras samarbete blev till det som vi idag känner till som Weleda.

Weleda produkter är:

 • Holistiska
 • Naturliga
 • Organiska
 • Terapeutiska

Det här är punkter som ofta kombineras på ett sätt som kan få dig att bli förundrad. Weleda har ett måtto som handlar om att vara i harmoni med naturen och med den mänskliga varelsen. Det här är ett unikt koncept som många andra skönhetsföretag har försökt att efterlikna men Weleda är i många avseenden originalet.

Var kommer namnet från?

Grundarna Rudolf Steiner, Dr. Ita Wegman och Oscar Schmiedel tog företagsnamnet Weleda 1928. Det inspirerades av berättelsen om den germanska profeten Veleda som också sågs som en helare. Det var Steiner som skapade loggan som fortfarande används med staven och ormen. Omkring staven finns en det två symboler för att ge och ta. Tanken är att loggan ska visa att Weleda både har ett socialt och ett medicinskt synsätt.

Weleda hudvård

Från Weleda får du naturlig och organisk hudvård. Företaget har tagit fram en rad olika produkter som du kan använda dig av dagligen för att vårda din hud.

Weleda deodorant

I serien med deodoranter finns det flera intressanta alternativ. En Weleda deodorant är naturlig och innehåller ofta essentiella oljor som på ett skonsamt sätt hjälper din hud att behålla en god doft även då du svettas.

En Weleda deodorant kan vara en spray såväl som roll on. Med säkra ingredienser får du en deodorant som du verkligen kan trivas med. Den vårdar din hud samtidigt som du kan lukta gott dagen lång. Weleda har också tagit fram deodoranter med särskilt lång hållbarhet så att du kan lita på stödet under ett helt dygn.

Weleda krämer

Det finns olika typer av Weleda kroppskrämer. Du kan välja en Weleda ansiktskräm som är naturlig och utan parfym. Det finns också krämer som har en lättare naturlig doft till exempel av citrus. Det är inte sällan så att Weledas ansiktskrämer och andra hudkrämer vinner höga positioner i bäst i test.

I sortimentet finns det olika typer av krämer som:

 • Weleda ansiktskräm – För dag, natt, intensivvård och mer
 • Weleda handkräm – För torra trötta händer som behöver ett naturligt stöd
 • Weleda serum – När du behöver en intensiv behandling
 • Weleda lip balm – Med Weleda läppbalsam kan du ta hand om nariga läppar!

Dessutom kan du använda dig av produkter som Weleda duschkräm som också återfuktar och vårdar din hud då du tvättar den.

Weleda oljor för hudvård och massage

För intensivare hudvård kan du använda dig av en Weleda olja. Weleda oljor kommer från naturliga källor. Det här är spännande och rimmar väl med företaget motto. De har tagit fram olika typer av oljor som kan vara särskilt intressanta under livets olika skeden.

Du kan välja:

 • Weleda lavendelolja för den underbara doftens skull
 • Weleda mandelolja som fungerar fantastiskt som bas för massageolja
 • Weleda massageolja när du vill ha en olja som är specifikt till för massage
 • Weleda gravidolja för att ta hand om hud som sträcks när magen växer
 • Weleda hårolja för att behandla både hårbotten och hår

Med en Weleda olja har du alltid det stöd du behöver för att vårda din hud lite extra. Det här är produkter som håller mycket hög kvalitet och som kan användas av hela familjen.

Weleda Skin Food

En av de populäraste Weleda produkterna är Weleda Skin Food. Faktum är att det här är en Weleda hudvårdsprodukt som har hängt med sedan starten 1921! Det här är en Weleda hudkräm som återfuktar på djupet. Den kan användas i ansiktet såväl som på kroppen.

Weleda Skin Food är känd för att bidra med mer lyster. Den kan vara den perfekta krämen att grunda med varje dag innan sminkningen!

Weleda hårvård för olika hårtyper

Håret behöver också vård som är djupgående och hälsosam och med Weleda produkter får du både och! Du kan som nämnt använda Weleda hårolja för att ge hårbotten och hår en ordentlig behandling med mer fukt.

Innan du behandlar med hårolja kan det vara klokt att använda Weleda shampoo för att få en skonsam tvätt som också återfuktar och vårdar både hår och hårbotten. Weleda har tagit fram en serie med produkter som ger specialvård av hår. Om du lider av mycket torrt hår eller kanske hårbotten som kliar kan det vara av särskilt intresse att ta en titt på dessa Weleda produkter.

Weleda produkter för skydd mot solen

Så sent som 2018 släpptes Weleda solskydd med Edelweiss. I serien finns en rad olika solskydd som är naturliga och effektiva. Weleda solkräm för barn har SPF 50 medan Weleda solkräm för vuxna ger SPF 30.

Weleda och barn

Är Weleda bra för baby och barn? Det här är en ganska vanlig fråga. Om du inte vill ta risker med produkterna som du själv använder kan du alltid välja Weleda baby. Det är en serie som inkluderar viktiga produkter som schampo och balsam. Weleda baby är framtagen med tanke på de specifika behov och egenskaper som det lilla barnet har.

Om du använder Weleda tandkräm ska du veta att det också finns en variant för barn i Weledas barnsortiment. Det är en gel som är särskilt framtagen för mjölktänder. Den är fluorfri och är både för tänder och för tandkött.

Weleda för män

Weleda har också produkter som är särskilt för män. I sortimentet med Weleda för män finner du bland annat:

 • Rakkräm
 • Aftershave balsam
 • Deodorant
 • Fuktkräm