Bitringar för bebisar

Filter
Prisintervall

ända tills

Gratis gåvor och erbjudanden
Mest sålda

Bitringar för barn – lindrar vid tandsprickning och är roliga att leka med

När ditt barns första tänder börjar växa kommer färgglada bitringar väl till pass. Bitringar bidrar till att lugna smärtande och ofta inflammerat tandkött samt masserar det och förbättrar blodcirkulationen, vilket bidrar till att påskynda tandsprickningen. Den lekfulla designen främjar dessutom barnets sensoriska förmågor, stimulerar motoriken och ger rolig underhållning. Vi hjälper dig att välja den bästa bitringen för just ditt barn.

Olika slags bitringar för barn

Bitringar skiljer sig åt vad gäller material och utformning och barnets ålder spelar också in vid val av bitring. Det första kriteriet är att bitringen bör vara utformad så att den är enkel att greppa så att barnet enkelt kan hålla och hantera den. Materialet är ett annat viktigt kriterium. Vissa bitringar innefattar även en skallra som underhåller barnet hemma eller på resan medan andra kan kylas för att lindra irriterat tandkött.

Olika material hos bitringar

När du köper bitringar till ditt barn kan det vara värt att prova på olika material eftersom olika barn har olika preferenser.

  • Bitringar i plast är mjuka och finns med en mängd olika slags ytor (räfflor och utbuktningar) som varsamt masserar barnets tandkött. När du väljer en bitring av plast är det viktigt att kontrollera förpackningen för att försäkra dig om att den inte innehåller ftalater, BPA eller andra skadliga ämnen.
  • Bitringar i trä slipas så att de blir alldeles lena och är helt ofarliga. Oftast tillverkas de av ek, lönn eller något slags fruktträd.
  • Svalkande bitringar i gummi är det perfekta valet när de första tänderna börjar växa. Svalkande bitleksaker är tillverkade av ett kvalitativt mjukt material och är fyllda med mikrobiologiskt vatten. Bitleksaken kan alltså kylas i kylen och svalkar och lindrar sedan barnets irriterade tandkött.
  • Bitringar i silikon är tillverkade av ofarligt livsmedelsgodkänt silikon.
  • Bitringar i naturgummi passar dem som föredrar naturmaterial eftersom de tillverkas helt i naturgummi. Väljer du en bitleksak i naturgummi är det dock bra att veta att det kan komma att orsaka en allergisk reaktion hos ditt barn.

Olika bitringar beroende på barnets ålder

  • Kring två till tre månaders ålder börjar barn stoppa händerna och olika föremål i munnen och en bitring i trä eller en med olika färgade delar som rör på sig eller ger ifrån sig ljud hjälper barnet att koppla samman intrycken från ögonen och händerna. Den här typen av bitring underhåller din bebis även de efterföljande månaderna.
  • Mellan den fjärde och åttonde månaden börjar den svåra perioden då framtänderna och senare molarerna börjar växa. En svalkande bitring som även masserar tandköttet är då det bästa alternativet.

Vårt tips: När de första tänderna visar sig är det bra att prova en barntandborste som sätts på fingret och är en oumbärlig del av bebisens vardagshygien.

Så rengör du bitringar för barn

Rengör regelbundet bitringen med varmt vatten och en naturtvål. Vissa bitringar kan även tvättas i diskmaskinen, kokas eller steriliseras beroende på vad som anges på förpackningen. Regelbunden rengöring får bitringen att hålla längre.

Lugnande bitringar med gel som kyls i kylen, naturliga bitringar i trä med roliga pärlor eller tygdelar, fina och roliga bitringar av naturgummi – välj den bästa bitringen och andra leksaker för bebisar idag!