Skallror

Filter
Prisintervall

ända tills

Gratis gåvor och erbjudanden
Mest sålda

Gulliga skallror för de allra minsta

Upptäck en värld av roliga skallror som fångar din bebis intresse och ger underhållning både hemma och på resan! Olika skallror har olika ljud som bidrar till att utveckla koordinationen och sinnena hos de allra minsta redan de första dagarna efter födseln. Skallror tillverkas av tåliga material av hög kvalitet och har formgivits så att små barnhänder enkelt kan greppa dem. Välj den bästa skallran för din bebis redan idag på notino.se!

Välj rätt skallra för ditt barn

Skallror är avsedda för barn redan från födseln och ju mer iögonfallande och färgglad skallran är, desto mer fångar den ditt barns intresse. Fokusera på storleken, formen, materialet och även barnets ålder när du väljer skallra.

Skallrans form

Starka färger och intressanta former fångar barnets intresse även när de är lite gnälliga. Välj dock en skallra som inte är för tung för barnet eller för svår att greppa. Du kan även byta ut den klassiska handhållna skallran mot ett av dessa alternativ:

  • En skallra på armen eller benet hjälper barnet att förstå sina egna rörelser och reagera på ljud. Dessa skallror tillverkas av väldigt mjuka textilier och fylls med bjällror eller rasslande papper. De fästs enkelt på hand- eller fotleden med hjälp av kardborreband. Ett annat alternativ är strumpor med inbyggda skallror.
  • En skallra som fästs på barnvagnen med färgglada former eller ett gosedjur som fästs på vagnen med en resår är alltid en snygg accessoar och de kan även fästas på spjälsängen eller liggstolen.

 

Vårt tips: Även vissa napphållare har en kedja eller pärlor som skallrar och de hjälper dig dessutom att hålla koll på nappen.

Material på skallran

När du väljer en skallra är det viktigt att tänka på hur säkert materialet är och hur det kan tvättas. Vissa skallror kan tvättas i diskmaskinen, steriliseras i hett vatten eller tvättas i tvättmaskinen.

  • Plastskallror finns i en mängd olika former och med olika strukturer (mönstrade, räfflade) som bidrar till att lindra smärtan vid tandsprickning. Plasten får inte innehålla ftalater, BPA, PVC eller andra skadliga ämnen.
  • Träskallror för barn är oftast formade som en boll eller kulor i kombination med andra material. Materialet är oftast noggrant behandlat trä från fruktträd, lönn eller ek.
  • Tygskallror kommer ofta i form av bollar eller djur som blir en gullig kompis. De är ofta gjord av plysch i kombination med andra material.

Skallra enligt barnets ålder

  • Skallror för nyfödda bör ha starka kontrasterande färger och ge ett lugnande ljud. Enkla former i olika kombinationer som hjälper bebisen att utveckla sin motorik är ett populärt val.
  • Skallror för barn från och med tre månader består av mer komplicerade former och färger och har olika ljud. Några skallror har även en inbyggd bitring som lindrar smärtan vid tandsprickning.

En fin skallra hjälper ditt barn att utvecklas sunt och underhåller honom eller henne hemma i sängen eller på promenad i vagnen. Upptäck vårt breda utbud av barnleksaker och andra produkter för barn och unna din bebis en rolig lekstund!