Mascara

Filter
Prisintervall

ända tills

Betyg
 •   30
 •   2
 •   6
 •   2
Mest sålda

Köp mascara på notino.se

En sminkning utan mascara skulle kännas fattig. Oavsett om du använder dig av en avancerad variant som inte bara färgar utan också ger volym och form är det viktigt med detta sminkmoment. Idag har du många olika mascaravarianter att välja från. Om du sminkar dig dagligen kan du behöva några olika mascaror för att få till precis rätt touch och stil.

Olika typer av mascara

En bra mascara fungerar perfekt för tillfället. Om du ska ut och sporta kan det betyda att du vill ha en vattenfast mascara och för festen kanske du väljer en volym mascara. Men det finns så mycket mer än så och du har mycket att tjäna på att lära dig mer om olika mascaror.

Här är några mycket vanliga mascaror:

Vattenfast mascara

Den bästa vattenfasta mascaran klarar mycket. Den kommer inte att börja rinna för att det blåser kallt eller för att du blir rörd och fäller några tårar. Vattenfast mascara kan också kallas för waterproof mascara på engelska.

Fiber mascara

När du vill få lite mer sving i ögonfransarna och tycker att den vanliga mascaran inte håller måttet kan en bra mascara vara fiber mascaran. Det här är en variant som fyller ut med hjälp av små fiberrör som finns i mascaran.

Du kan hitta flera olika varianter av fiber mascara. Ibland kan den användas som den är och ibland måste du lägga på ett lager till med vanlig mascara för att få rätt färg. Det här är ett verktyg som kan vara extra kul att ha tillgång till inför festen och tillfällen då du vill skapa mer effekt med sminkningen omkring ögonen.

Vegan mascara

En vegan mascara är helt utan animaliska produkter. Om det är viktigt för dig med veganska sminkprodukter ska du notera att även mascaror kan innehålla animaliska ingredienser. Det är inte alltid så uppenbart men om mascaran lanseras som vegansk vet du med säkerhet att den enbart är gjord på vegetabiliska eller syntetiska ingredienser.

Mascara för känsliga ögon

Det finns också bra mascara för känsliga ögon. Det är en produkt som är gjord med tanke på att vissa ingredienser kan irritera området omkring ögonen såväl som inuti ögat om en frans kommer åt. Om du är väldigt känslig kanske du ska se på mascara för hyperkänsliga ögon. Läs recensioner och testa dig fram för att hitta rätt!

Mascara primer

Det här är en sminkprodukt som kan användas för att grunda inför mascaran eller som den är. Tanken med primer är att forma och ge en snygg volym på dina fransar. Den bästa primer mascaran kommer att ge en helt naturlig look.

Volym mascara

Det här är precis som namnet en mascara som ger volym. Det kan göra stor skillnad om du väljer en bra volym mascara. Fransarna formas på ett snyggt sätt. En vanlig bra mascara kan ge liknande effekt. Men om du känner att du aldrig riktigt får till fransar med god volym så kan det vara dags att se på den bästa volym mascaran.

Välj rätt färg på mascaran

Färgad mascara är en vetenskap i sig. Många tror att det bara är svart som gäller. Kanske har du vant dig vid att alltid använda svart färg och du inser inte hur fint det skulle bli med en blå mascara i kombination med de blå tonerna du lägger med ögonskugga.

Bra att tänka på:

 • Brun mascara kan många gånger ge en mer naturlig look. Om du inte vill att dina ögonfransar ska se så målade ut kan du testa den brunfärgade mascaran.
 • Genomskinlig mascara (kallas också för transparent mascara) är också ett val men handlar mer om att ta hand om fransarna. Det kan vara smart med en genomskinlig mascara som formar och tar hand om fransarna under din vanliga mascara.
 • Ovanligare färger som grön mascara eller rosa mascara är inte bara till för den som vill ha lite mer effekt. Om du lär dig mer om hur du kan kombinera mascarans färg med ögonskuggor inser du att det här faktiskt kan se riktigt fint ut även för en vanlig dag.

Hitta den bästa mascaran för dig!

Jakten på den bästa mascaran kan vara riktigt kul. På vägen till dina favoriter lär du dig en massa. Du kanske inser att du vill fortsätta med din L'Oréal mascara till vardags men att det finns en Maybelline mascara som ser helt fantastisk ut för festen.

Var inte rädd för märken eller modeller som du inte känner igen. Sminkindustrin är enorm och det finns en massa spännande fabrikat och tekniker. En bra mascara kombinerar flera egenskaper:

 • Den ligger rätt i handen
 • Den är lätt att applicera
 • Den har färgen du är ute efter
 • Den klumpar sig inte
 • Den har andra egenskaper som du vill ha som extra volym

Kom ihåg att ingen mascara håller för evigt. Om du har använt samma mascara väldigt länge nu kan det vara dags att beställa ny och kasta ut. Passa på att testa något som du inte har testat förr. Kanske en ny form av volymmascara som får tummen upp av sminkartister och vanliga dödliga eller en bra mascara som förlänger fransarna.

Få bort mascara enkelt och snabbt

Hur får man bort vattenfast mascara? Med rätt sminkborttagningsprodukt! Detsamma gäller den vanliga mascaran som inte är vattenfast. Se till att du alltid får bort mascaran ordentligt. Om du inte gör det kan det bildas en färgad zon omkring dina ögon som inte ser så trevligt ut.

När du köper en ny Maybelline Lash Sensational bör du komma ihåg sminkservetterna och bra sminkborttagningsmedel. Det här behöver du för att göra rent på kvällen eller mellan sminkningar. Det kan ju vara så att du bara vill korrigera lite under själva sminkningen. Då kan det vara bra att ha tillgång till produkter som kan få bort mascara såväl som en eyeliner som hamnar snett.

Kända och mindre kända märken

Det är som sagt möjligt att hitta den bästa mascaran från ett okänt märke. Ibland är du på jakt efter en specifik mascara som L'Oréal Paradise Extatic mascara. Men när du är mer ute efter en viss typ av mascara bör du tänka brett och vara öppen för förslag som kommer från märken som du aldrig har sett tidigare.