Ögonskugga

Filter
Prisintervall

ända tills

Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
  •   10
  •   3
  •   1
  •   1
Mest sålda
123...24
123...24

Ögonskugga för varje person och varje tillfälle

Välj det bästa kompakta ögonskugga, kräm ögonskugga eller ögonskugga penna från vårt utbud av de flesta populära märken samt några utmärkta kult skönhets varumärken.

Ögonmakeup kan förändra hela ansiktet och gör att du kan se annorlunda ut varje dag. Handla ögonskuggor av NYX, MAC, Chanel och andra märken. Vi erbjuder även avancerade ögonskugga paletter och kits med både kräm och pulverögonskuggor.

Ögonskuggan är den sista touchen, pricken över i, och något som gör att det blir roligare att sminka sig. Det spelar ingen roll vilken dag i veckan det är, med ögonskugga blir tillvaron roligare. Men det gäller förstås att ha en bra ögonskuggspalett som ger det stöd som du behöver. Den bästa ögonskuggan är den som du behöver just nu och då är det inte dumt att ha tillgång till variation!

En väl varierad ögonskuggspalett

Variation innebär många olika färgnyanser. Det är också viktigt att ha tillgång till en ögonpalett som gör övergången lätt. Du ska kunna få fram en personlig känsla och skapa de kombinationer som du tycker passar bäst.

Bra ögonskugga är lätt att kombinera och applicera. Du kan fundera lite på de verktyg som du använder. Det finns ögonskugga, ögonpenna, kräm såväl som palett. För många är dock en standard palett med de viktigaste färgerna allt som behövs för att få till den perfekta sminkningen.

Säkra sminkprodukter för din hälsa

Den bästa ögonskuggspaletten är också säker att använda. Idag är det ganska ovanligt att finna ögonskugga som inte är säker och hälsosam. Det har blivit ett kommersiellt verktyg att kunna visa upp att man värnar både om människa och djur.

Oavsett om du väljer NYX ögonskugga eller en Chanel ögonskugga kommer det att röra sig om produkter som har tillverkats med egensakaper som är mild för din hy. Det är sällan problem med produkter som kommer från kända märken. Men vi vill ändå rekommendera dig att vara medveten om skillnaderna och hur du reagerar på olika typer av smink.

De säkraste sminkprodukterna är de som passar dig allra bäst. Ibland kan du får testa dig fram. Kanske börjar du med några få ögonskuggor hellre än en komplett palett för att se om märket passar din hy.

För vardag och fest

Något som kan vara bra att tänka på är att du kan behöva olika typer av ögonskuggor för vardag och för fest. Glittrig ögonskugga passar perfekt när du ska ut och festa, men du kanske väljer en mer tillbakalutad variant för jobbet.

Matt ögonskugga kan kännas tryggt när du inte vill dra så mycket uppmärksamhet och bara vill jämna ut och få en fin ton över ögat. Men det finns inga regler som säger att du inte kan använda glittrig ögonskugga när du känner för det. Om du vill ha en festligare dag en regnig tisdag kan det här vara det som ger den önskade effekten!

Enkel applicering av ögonskugga

För att du ska få fina resultat när du applicerar ögonskugga är det förstås viktigt att du övar. Det är viktigt att förstå hur du ska lägga färger och vilka du bör välja för att det ska bli snyggt. Lär dig mer om teknik för att applicera ögonskuggan men beakta också kvalitet och variant.

Det kan vara lättare att använda en krämig ögonskugga än den som är mera pudrig. Men flytande ögonskugga kräver en annan teknik än de som du finner i vanliga ögonskuggapaletter. Anpassa applikation och de sminkborstar som du använder efter den typ av ögonskugga som du väljer.

Färger med tanke på din ögonfärg

Hur stor betydelse har färgen på dina ögon i kombination med ögonskuggan? Det finns de som menar att färgen kan få stor betydelse. Om du väljer ögonskugga för blå ögon är tanken att den kommer att framhäva din ögonfärg på ett vackert sätt.

Det betyder inte att en ögonskuggspalett för blå ögon bara har blåa nyanser. Tvärtom kan det vara så att ögonskugga till blå ögon har en motsatt färg. Kontrasten är det som gör så att att din naturliga ögonfärg kommer fram.

På samma sätt kan ögonskugga för bruna ögon innebära färger som du först kanske inte tänker på som idealiska. För att välja rätt ögonskugga för gröna ögon eller andra ögonfärger kan du lära dig mer om färgkontraster. Du kan också läsa råd från experter om ämnet och sedan testa dig fram.

Hitta bästa ögonskuggan för dig!

Det kan ta lite tid att hitta den bästa ögonskuggan. Kanske har du länge använt dig av Max Factor ögonskugga men du är nyfiken på att testa något nytt.

Några knep för att hitta bästa ögonskuggan är:

  • Våga testa något nytt – Kanske är det dags för Loreal ögonskugga istället för Max Factor, eller varför inte Lancome ögonskugga?
  • Se recensioner – På Youtube kan du ta en titt på recensioner från användare på alla språk. Om du skriver in Chanel ögonskugga på engelska kommer du att få en rad filmer med folk som testar och demonstrerar. Det kan ge stor inspiration.
  • Ta råd från vänner – Fråga dina vänner vad dem använder och vad dem har använt tidigare. Det finns så mycket visdom att hämta från familj och vänner som liksom dig tycker att det är roligt att sminka sig med bra ögonskugga.

I och med att det inte behöver kosta mycket med ny ögonskugga tar du ingen större risk då du testar något nytt. Kanske vågar du dig på ett helt nytt märke som du aldrig har sett tidigare. Det finns till exempel spännande svenska sminkmärken som lanserar sminkprodukter av mycket hög kvalitet.

Nytt och okänt betyder inte att du inte får bra ögonskugga. Tvärtom kan de bästa valen finnas bland namnen som ännu inte är stora. Betänk att du kan få fatt i billig ögonskugga på detta vis utan att det drar ner på kvaliteten!

Bli bättre på att sminka dig med ögonskugga

För att du ska få ut mesta möjliga av din ögonskugga är det A och O att du blir bättre på att sminka med den. Kanske tycker du att det verkar häftigt med röd ögonskugga men när du applicerar blir det inte alls bra. Det beror antagligen på att du inte har lärt dig hur du ska lägga på och kombinera.

Rosa ögonskugga kan framstå som beige om du inte är medveten om hur mycket du bör använda och blå ögonskugga kan få det att se ut som att du har fått en smäll på ögat av samma anledning. Det finns mycket att lära men vägen till den perfekta ögonskuggan är lekfull och stimulerande.

Ett tips är att du övar på tidpunkter då du har tid att göra om flera gånger. Det rekommenderas inte att att börja experimentera med grön ögonskugga precis innan du ska gå till jobbet. Det kan bli för stressigt! Testa hellre när du har ledigt och gärna tillsammans med en vän som du kan diskutera resultaten med.