Skip to main content

Babyvakter

Filter
Prisintervall

ända tills

Typ av babyvakt
Typ av strömförsörjning
Gratis gåvor och erbjudanden
Mest sålda

En babymonitor är till stor hjälp för varje mamma

Hur kan du ha uppsikt över ditt barn 24 timmar om dagen? med en babymonitor är det inga problem. Babymonitorer fungerar som mycket förenklade små walkie-talkies som är perfekt anpassade för att ständigt ha kontroll över din bebis.

Varför är det så viktigt att ha en babyvakt?

Något som verkligen är oumbärligt för din bebis är en babyvakt. Med det här verktyget blir det mycket lättare att ta hand om din bebis:

 • Du behöver inte vara i samma rum som ditt barn. Och ändå vet du direkt om den bebis behöver något. Du får tid till att laga mat, städa, ägna dig åt jobbet eller vila – och hela tiden har du full kontroll över din bebis.
 • Du kan umgås med dina kompisar. Du kan sitta med dina vänner på terrassen utan att oroa dig så fort ditt barn somnar. Detta skulle vara mycket svårt om du inte hade en babyvakt.
 • Njut av din semester. Du kommer att uppskatta din babymonitor särskilt när du reser. Det är verkligen lättare att njuta av tid utanför hemmet med detta hjälpmedel.
 • Du kommer att bli en supermamma. Med vissa babymonitorer kan du dessutom övervaka rumstemperaturen där barnet befinner sig, spela en vaggvisa, lysa med ett lugnande ljus eller trösta ditt barn på distans med din röst.
 • Träna på att somna. En babymonitor kommer väl till nytta när du bestämmer dig för att träna ditt barn i att somna utan mamma.

Grundläggande indelning av babyvakter

Hur väljer jag en babyvakt? Först måste du tänka på vad du vill att den ska kunna.

 • Babyvakt med ljud: Med denna babyvakt kan du ha ljudkontroll över ditt barn och detta är en perfekt modell för grundläggande användning. Babyvakter med ljud brukar inte vara så dyra och de har större räckvidd än en babyvakt med monitor. De är mycket kompakta och är därför perfekta för resan.
 • Babymonitor med video: Med den här typen kan du ha visuell kontroll över ditt barn. Du ser alltså om barnet bara rör på sig när det sover och därmed behöver du inte springa in i barnrummet för minsta lilla sak. En babymonitor med kamera brukar vara lite dyrare, signalen har kortare räckvidd och den kan lättare ta upp störningar.
 • Babyvakt med andningslarm: Det rekommenderas att vaka över barnets andning upp till ett års ålder. En babyvakt med monitor och andningslarm är därför ett perfekt hjälpmedel.

Hur skiljer sig babyvakterna åt sinsemellan?

Babyvakterna har olika tekniska parametrar som du bör känna till innan du skaffar en.

 • Ljudöverföringen kan ske analogt, digitalt eller via internet. Analoga babyvakter har stor räckvidd (perfekt till en stor lägenhet eller en villa med trädgård), men signalen störs oftare. Digitala babyvakter har istället kortare räckvidd (perfekt till stan eller en liten lägenhet) men signalen störs mindre ofta. Babyvakter med WiFi är beroende av internetanslutningen och är därför perfekta för hemmet men mindre bra för resan. Bland dessa finns smarta babyvakter som fungerar som en sändare med en app i en smarttelefon.
 • Räckvidden och antalet kanaler är andra viktiga parametrar. I mindre lägenheter är signalens räckvidd ofta inte ett problem. Om du bor i ett större hus med många hinder (väggar, träd i trädgården och liknande) måste du tänka på att signalen ska ha en stor räckvidd. Och ju fler kanaler, desto större chans att du finner rätt kanal utan störningar.
 • Babyvakten får ström för att fungera genom ett batteri (utbytbart eller inuti apparaten), strömuttag eller också via USB. Du kommer att uppskatta batterier (trådlös babyvakt) när du är ute och reser.

Ovanstående kriterier är de viktigaste när du letar efter den bästa babyvakten för din bebis som uppfyller dina krav. Oavsett om du väljer en babyvakt med audio eller video kommer du att uppskatta ytterligare specialfunktioner såsom tvåvägskommunikation, uppspelning av vaggvisor, sensorer för olika situationer i utrymmet eller varningar från systemet när babyvakten befinner sig utanför signalens räckvidd osv. Välj den som är rätt för dig och var lugnare när du tar hand om ditt barn!