Skip to main content

Lancôme

Om Lancôme

Berättelsen om Lancôme, världens mest kända skönhetsvårdande märke, har tagit 80 år att skriva. Från dess början år 1935, har Lancôme produkter utmärkt sig med sina beprövade resultat och med stoltheten av fransk magik.
Lancôme lanserade sin första doft under sitt första år och behövde inte vänta länge på publikens dyrkan. Ett år senare utvecklade Lancôme sin första ansiktskräm, som fortfarande är en essentiell del i varje kvinnas skönhetsrutin tack vare sina extraordinära effekter. För närvarande är Lancôme produkter och parfym några av de bäst säljande inom sina kategorier.
Lancôme firar kvinnor och hjälper dem att uppnå självförtroende. Upptäck Lancôme kosmetika och parfym - var dig själv och att må bra har aldrig varit så enkelt. Mer om Lancôme.

hela texten dölja texten

Filter
Prisintervall

ända tills

Linje
Visa nästa
Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
 •   9
Rekommendation

Du känner igen namnet och är kanske van användare av Lancôme parfymer och andra skönhetsprodukter. Det här är ett märke som grundades år 1935 av Armand Petitjean. Han tog sin inspiration från den franska elegansen. Och målet var att sprida den till resten av världen. Med facit i hand får vi allt säga att Armand lyckades för Lancôme är idag ett av världens främsta märken inom parfym och kosmetik.

Mer om Lancôme

Till skillnad från många andra franska märken från samma tid har Lancôme inte fått sitt namn från grundarens namn. Istället kommer det från ett slott, Le Chateau de Lancosme, vars ruin inspirerade grundaren av Lancôme. Det här syns än idag i form av den gyllene rosen som inspirerades av rosorna som omgav det gamla slottet.

Redan 1935 när Lancôme lanserades kom de första fem parfymerna. Bland dessa fanns Tendre Nuit såväl som Kypre. Det gick bra och Petitjean utvecklade företaget med fler produkter för hudvård. Han tog till exempel fram en kräm med namnet Nutrix. Det här är en kräm som reparerar och som fortfarande tillverkas.

Mot slutet av 1930-talet började Lancôme också tillverka smink. Under 30 års tid var ett rosarött läppstick med doft det Lancôme läppstick som alla ville ha. Samtidigt som Lancôme smink blev populärt fortsatte man att jobba med nya dofter och hudvårdsavdelningen växte också. Men både smink och hudvård togs över av L’Oreal 1964.

Kända ansikten och Lancôme

Precis som andra kända franska märken har Lancôme satsat en hel del på att profilera sig med kända ansikten. Kändisar som har jobbat som ansikten för Lancôme är till exempel:

 • Isabella Rossellini
 • Kate Winslet
 • Julia Roberts
 • Penelope Cruz
 • Anne Hathaway

Det som är lite roligt i sammanhanget är att Petitjean en gång hävdade att man aldrig skulle göra reklam. Men tiderna förändras förstås och idag görs det reklam på samma sätt med kända ansikten och på andra sätt.

Lancôme parfym

Vi börjar med att se på Lancôme parfym och här finns det några dofter som har blivit särskilt populära. En Lancôme parfym kan vara en helt fantastisk present men det gäller förstås att ha lite koll på hur den doftar först…

Lancôme La Vie Est Belle

Livet är vackert och med Lancôme La Vie Est Belle känner du doften av det vackra livet! Det här är en doft som kombinerar spännande inslag av röda bär och iris med pralin. När du appliceras Lancômes La Vie Est Belle känner du först av frukten. Det finns noter av päron och apelsin. Det här övergår sedan till en djup bas med tonkaböna, patschuli, vanilj och pralin.

Lancôme Trésor

När Lancôme Trésor kom år 1990 blev den mångas favorit. Kanske får du vibbar just från den tiden då du känner doften av blommor från orienten, sandelträ, mysk och vanilj. Parfymen öppnar med inslag av aprikos och ros och djupnar sedan till varm vanilj och bärnsten. Det här är också en Lancôme parfym som du kan välja som present då den är så pass populär. En riktig klassiker!

Lancôme La Nuit Trésor

Här har vi en Lancôme doft som kan få det att vattnas i munnen. Den bjuder på inslag av litchi-frukt såväl som hallon. Dessutom finns det ett djup med rosor och vanilj. I botten hittar vi både patschuli och vanilj.

Lancôme Hypnôse

Lancôme Hypnôse parfymen kan liksom namnet anspelar på få dig att drömma dig bort. Här är det pudrig vanilj som kombinerar med blomst och bergamott. Lancôme Hypnôse doftar ljuvligt på huden men kan upplevas som lite skarp om du testar den på ett papper. Parfymen tillhör de allra populäraste Lancôme parfymerna.

Lancôme smink är också populärt

Idag är det också många som väljer produkter som Lancôme mascara då de ska sminka sig. Här ser vi också namn på parfymer som till exempel Lancôme Hypnôse mascara eller Lancôme Hypnôse Doll Eyes.

Lancôme har tagit fram en rad spännande sminkprodukter som används flitigt av kvinnor världen över. Du kan välja sminkprodukter som:

 • Lancôme Definicils
 • Lancôme foundation
 • Lancôme läppstift
 • Lancôme concealer

Gemensamt för Lancômes makeup är att det rör sig om produkter som håller mycket hög kvalitet. Det är något som gör att du får prisvärt smink som ger dig det stöd du behöver för din dagliga sminkning såväl som till festen.

Lancôme har genomfört spännande samarbeten med makeup artister som Sandy Linter och Aaron De May. Förutom att ta fram smink med hög kvalitet har Lancôme satsat på utbildning av användare. De har till exempel tagit fram videos med makeup artist för att visa hur man använder sminkprodukter på rätt sätt. Det här är videos som kommer med tips från professionella sminköser och fler.

Lancôme hudvård

När vi ser på segmentet hudvård är Lancôme också ett märke som fortsätter att visa framfötterna. Du kan använda dig av Lancôme serum för att ta hand om hud som behöver lite extra vård. Andra populära hudvårdsprodukter från detta märke är:

 • Lancôme Advanced Genifique
 • Lancôme Hydra Zen
 • Lancôme Visionnaire

Lancôme är ett stort namn inom hudvård, smink och parfym. De utvecklar hela tiden nya spännande produkter. Målet är alltid att kvinnor ska få det bästa inom alla kategorierna. Men det är inte bara kvinnor som njuter av Lancômes hudvård.

Lancôme har även tagit fram hudvårdsprodukter för män. Det här är produkter som har den franska elegansen och lyxen. Män kan liksom kvinnor välja högsta kvalitet för hud som idag påverkas som aldrig förr av miljöpåfrestningar.

På senare tid kan vi också se att sminkprodukterna gränsar till hudvård. Om vi tar en titt på en senare produkt som läppstiften Rouge in Love är det tydligt att det rör sig om smink som också vårdar. Det här är populära Lancôme läppstift som ger en stor variation med 24 olika nyanser uppdelade på 3 olika kategorier.

Lancôme och framtiden

Det är högst troligt att vi kommer att få se nyheter från Lancôme som blir till nya klassiker. Det här är ett företag som fortsätter att förnya sig och förbättra sitt sortiment. Samtidigt förblir Lancôme parfymer som Trésor klassiker som kvinnor fortsätter att använda till vardags såväl som då det blir fest.