Schampo

Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Visa nästa
Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
 •   53
 •   8
 •   2
 •   2
 •   5
Mest sålda
123...84
123...84

Ett bra schampo för dig

Det spelar ingen roll hur ofta du tvättar ditt hår, ett bra schampo är ett måste. För att du ska tycka om schampot behöver det ha flera viktiga egenskaper. Det ska vara väl anpassat till din hårtyp och de specifika behov du har just nu. Dessutom bör det ha en doft som du tycker om.

Du kan få testa dig fram för att hitta rätt och det kan bli en rolig resa. Dessutom är det viktigt att poängtera att du inte gifter dig med ditt schampo. Det går alltid att byta till en ny variant när du känner att den sort som du använder nu inte ger det stöd som du skulle vilja ha.

Det bästa schampot för dig kan vara det sämsta för någon annan. Du är säkert medveten om att det finns schampon som är till för torrt och skadat hår såväl som produkter som är till för oljigt hår. Ibland står det på flaskan att schampot fungerar bra för normalt till torrt hår och ibland att det är för alla hårtyper.

Det är klokt att välja hårschampo utifrån ditt hårs tillstånd. Betänk saker som:

  • Om du har torrt eller fett hår
  • Om ditt hår är flygigt
  • Om du färgar håret ofta
  • Om du vill få extra stöd för färgning eller blekning
  • Om ditt hår är svårt att reda ut
  • Om du lider av håravfall

Det här är punkter som kan få betydelse när du ska välja ett bra schampo. Det finns nämligen hårschampon som kan ge lite extra stöd vad gäller hårets kvalitet och även för saker som färgningar. Det finns till exempel silverschampo som ger en grå silveraktig färg. Du kan också välja schampo för blont hår som har egenskaper som förstärker din naturliga hårfärg.

Kom ihåg att ditt bästa shampoo kommer att vara bäst just nu. För några månader sedan hade du inte satt in hårförlängningar och färgat tre gånger. Då gick det bra med ett enklare schampo. Men nu har du ett behov av något som är extra vårdande och då kommer bäst schampo att se lite annorlunda ut.

Hur mycket schampo ska du använda varje gång?

Det är ganska vanligt att använda för mycket schampo vid varje schamponering. Dessutom är det inte ett måste att schamponera två gånger bara för att detta rekommenderas på flaskan. Om du tvättar varje dag kommer ditt hår inte bli så smutsigt att du måste tvätta mer än en gång per dag.

Drygare schampon är bra på så vis att du kan använda mycket lite vid varje tvätt. En liten klick som inte är större än en enkrona kan vara mer än tillräckligt. Ett tips är att testa sig fram. Börja med mycket lite och se om du kan få upp ett lödder med mängden.

Du bör också tänka på att det är viktigt att håret är riktigt blött för att du inte ska behöva så mycket schampo. Om du inte överdriver med mängden vid varje tvätt kan du få en flaska schampo att räcka mycket längre.

Djuprengörande schampo och produkter med unika egenskaper

När du väl börjar se närmare på olika typer av schampo inser du att det finns en rad spännande val. Kanske var du inte ens medveten om att du kan välja ett djuprengörande schampo som är utvecklat exakt för din hårtyp.

Andra möjliga val är:

 • Mjällschampo – Schampo mot mjäll är ett bra val när du upplever att de där vita flingorna från hårbottnen är riktigt störande. Det bästa mjällschampo som finns är det som också är vårdande för ditt hår. Du kan ju ha mjäll med torrt såväl som med fett hår.
 • Schampo för torr hårbotten – Det kan klia något förfärligt om du har torr hårbotten. Med schampo för känslig hårbotten vårdar du din hud på huvudet och det kan vara otroligt behagligt. Rätt schampo kan faktiskt betyda att det till sist slutar klia!
 • Schampo för fettigt hår – Om håret är lite oljigt och aldrig ser riktigt rent ut ska du välja schampo för fettigt hår. Det kommer inte att torka ut men kan få bort den feta looken som du inte gillar.
 • Schampo för torrt hår – Om ditt hår är torrt och kanske lite flygigt kan det här vara ett bra val. Schampo för färgat hår är ofta ett bra val också för torrt hår. Det har särskilda vårdande egenskaper som gör gott.
 • Schampo för lockigt hår – Lockigt hår kan lätt bli trassligt. Då är det skönt med ett schampo för lockigt hår som reder ut men ändå låter dina lockar bli kvar på ett vackert sätt.
 • Schampo för tunt hår – Den som har problem med tunt hår kan välja ett schampo mot håravfall eller helt enkelt för tunt hår. Det här schampot kan ge mer volym och verka vårdande. Ett volymschampo kan vara särskilt fint när du har längre hår som alltid lägger sig platt när du släpper ut det.
 • Sulfatfritt schampo – Det finns också schampo utan sulfater som anses vara hälsosamt. På samma linje kan du leta upp ett silikonfritt schampo som är helt naturligt och samtidigt mycket bra för ditt hår.

Schampo och balsam i ett eller inte…

Det är ganska vanligt med schampo och balsam i ett och det är något som kan spara tid. Men ponera att du med en kombination kan missa styrkan i varje enskild produkt. Det är helt okej att använda schampo och balsam i ett då och då. Men om du vill få goda resultat från ditt schampo kan det vara klokt att satsa på en specialversion som har unika egenskaper och större kraft.

En god hårvårdsrutin ger resultat

Utöver ett bra hårschampo bör du vara medveten om att din hårvårdsrutin får betydelse. Det blir mindre viktigt om du använder Olaplex schampo eller Wella schampo när du är bra på att regelbundet sköta ditt hår.

Utöver att behandla med kvalitetsprodukter som ett Matrix schampo eller ett Redken schampo bör du betänka hur din livsstil kan påverka hårets kvalitet. Ät rätt och få i dig de vitaminer och mineraler som ditt hår har behov av för att öka på glans och smidighet. Utöver schampo och balsam kan du också satsa på viktiga hårprodukter som hårolja och inpackning som ytterligare tar hand om ditt hår.