Tillbaka till huvudinnehållet

Tea tree-olja

Den essentiella tea tree-oljan är nästan färglös, men den genomträngande fräscha doften går det inte att ta fel på. Denna eteriska olja utvinns genom att bladen från trädet Melaleuca alternifolia ångdestilleras. Melaleuca alternifolia är ett vintergrönt träd som har odlats i Australien i århundraden.

 

Tea tree-olja används rikt inom kosmetikindustrin. Dess rengörande och andra mångsidiga egenskaper gör att tee tree-olja används mot akne och problemhy. Den hjälper till att förnya hudceller, bleker åldersfläckar och lindrar även förekomsten av hudbristningar. Inom aromaterapi används tee tree-olja för att öka självkänslan och inge ett mentalt lugn.

Tea tree-oljans egenskaper

Tea tree-olja rengör och regenererar huden, motverkar infektioner och lindrar till och med svullnader och irritationer. Det unika med tea tree-oljan är att den innehåller upp till 150 aktiva ämnen som bekämpar en hel rad hudproblem och ger den ett verkligt brett användningsområde.

Så påverkar tea tree-olja huden

 • Hjälper till att motverka akne och hud som skadats av akne regenereras snabbare.
 • Lugnar huden, till exempel efter längre vistelser i solljus.
 • Lindrar klåda i huden och motverkar flagnande hud.
 • Gör pigmentfläckar mindre synliga.
 • Hjälper mot munsår.
 • Motverkar överdriven perspiration och lukt.
 • Gör naglarna starkare.

Så påverkar tea tree-olja håret

 • Rengör hårbottnen och lindrar klåda effektivt.
 • Verkar preventivt mot mjäll och minskar förekomsten av svamp.
 • Förebygger brutna hårstrån och tillför näring.
 • Återställer hårets hälsa och glans.

Produkter med tea tree-olja

Tea tree-olja anses vare ett riktigt bra hjälpmedel för dem som kämpar med diverse hudproblem. Om du lider av akne, glåmig eller fet hy kan det vara värt att prova olika produkter med tea tree-olja som framtagits för att passa just din hudtyp. Vid felaktig användning kan ren tea tree-olja nämligen framkalla allergiska reaktioner, vilket minskar dess effektivitet.

Den här eteriska oljan finns att hitta i ett brett sortiment av olika produkter, bland annat tea tree-schampon och -hårinpackningar, tea tree-krämer mot akne, ansiktsvatten och -masker, tvål, tea tree-salvor, deodoranter samt tea tree-geler för intimvård.

Den höga halten av terpenkolväte som bekämpar bakterier och svamp gör att tea tree-oljan ger snabba resultat vid behandlingar mot akne, och de första resultaten syns redan efter att par dagar. Oljan påverkar dessutom cellmembranens permeabilitet och förbättrar därmed hudens kvalitet.

Se till att du även applicerar tillräckligt med solskydd när du använder produkter som innehåller tea tree-olja eftersom oljan gör att huden blir känsligare och därmed behöver skyddas mot UV-strålning.

Testa själv tea tree-oljans positiva effekter mot akne, i håret eller på huden över hela kroppen. På notino.se hittar du ett brett sortiment av produkter som hjälper dig att göra detta naturmirakel till en naturlig del av din skönhetsrutin. Resultatet kommer att förvåna dig!

Vilka naturliga ingredienser är du sugen på att prova? Vad sägs om aloe vera eller kamomill?

hela texten dölja texten