Mot blöjutslag

Mest sålda
12
12

Hur behandlar man blöjutslag?

Skydda barnets känsliga hud mot blöjutslag. Använd alla tillgängliga medel såsom bad, pulver eller salva mot blöjutslag och bli av med irriterad hud så fort som möjligt.

Blöjeksem kan vara en riktigt otrevlig upplevelse för ditt barn. Blöjutslag på rumpan orsakas ofta av friktion i veck, där huden är mycket mjuk. Ibland kan det orsakas av blöjor, diarré eller en allergisk reaktion på en blöja eller kräm.

Blöjutslag på rumpan hos bäbisar borde tas om hand så snabbt som möjligt. Hemma kan du använda kräm, pulver eller salva mot blöjutslag. På resande fot kan du använda praktiska våtservetter för barn som hjälper till att rengöra och ta hand om känsliga områden var du än befinner dig.

Vad är ett effektivt medel mot blöjutslag hos barn?

Salvor och krämer mot blöjutslag

Välj en kräm eller salva som innehåller zink, pantenol, E- och D-vitamin på din bäbis rumpa. De ger omedelbar lindring på det drabbade området och minskar rodnader i huden. När blöjutslaget försvinner, använd en kräm mot blöjutslag som en försiktighetsåtgärd. Applicera alltid på väl torkad hud och i små mängder.

Pulver och puder för barn mot blöjutslag

Babypulver absorberar fukt omedelbart och är därför inte lämpligt för barnets rumpa. Kombinationen av svett och puder orsakar klumpar, som bara irriterar huden mer. Så när ska man använda babypulver eller puder? Det fungerar bra på utslag i området under brösten, mellan tårna, på insidan av låren och i armhålan.

Spray mot blöjutslag

Sprayen är ett utmärkt alternativ till krämer och salvor mot blöjutslag. Du kan behandla barnets rumpa utan kontakt och därmed förhindra överföring av bakterier från händerna till det drabbade området.

Vi har de bästa produkterna mot blöjutslag! Prova salvor av ringblomma, babypulver, puder, vaselin, spray eller kräm mot blöjutslag. Hos oss hittar du populära märken såsom Johnson's, Weleda, Sebamed eller Bepanthen.