Bröstpumpar

Filter
Prisintervall

ända tills

Gratis gåvor och erbjudanden
Mest sålda

Bröstpumpar

En bröstpump är en riktigt bra hjälp för mammor och används för att snabbt pumpa ut bröstmjölk. Den hjälper även till att stimulera mjölkproduktionen eller lindra fulla och spända bröst under dagen eller natten mellan amningstillfällena. Vare sig du vill spara mjölken för att kunna ge barnet extra mjölk senare eller om du har problem med amningen så kan du lita på att du hittar de bästa bröstpumparna hos Notino!

Fördelar med en bröstpump

 • Bidrar till att stimulera mjölkflödet och löser vissa problem med mjölkproduktionen eller amningen.
 • Lindrar brösten före eller efter amning.
 • Är lämplig för mammor som fött via kejsarsnitt eller vars barn har fötts i förtid och inte kan ammas från bröstet.
 • Gör det möjligt att bygga upp ett mjölkförråd eller låta andra familjemedlemmar mata barnet.
 • Att pumpa med en bröstpump är mycket bekvämare än att pumpa för hand.
 • En bröstpump tar inte mycket plats och är praktisk att ta med på resan.

Så väljer du rätt bröstpump

Bland vårt sortiment hittar du manuella och elektriska bröstpumpar som är till stor hjälp under amningsperioden. När du väljer bröstpump är det bra att överväga pumpens hastighet, behållarens volym, pumpsystem med mera. Vi hjälper dig att välja rätt bröstpump utefter dina behov.

Olika slags pumpar

 • En manuell bröstpump passar mammor som inte har några problem med mjölkproduktionen och som endast vill lindra och tömma brösten ordentligt eller ibland pumpa lite extra mjölk för att bygga upp ett förråd. En manuell bröstpump skapar ett vakuum mot bröstet och stimulerar bröstet genom att du manuellt trycker och släpper handtaget så att mjölken långsamt droppar ner i flaskan. Fördelen med en manuell bröstpump är det fördelaktiga priset. Det är dock ett mindre bekvämt alternativ.
 • En elektrisk bröstpump är ett bekvämare val för mammor som pumpar regelbundet. Om du vill etablera en högre mjölkproduktion och lindra brösten flera gånger om dagen är en elektrisk bröstpump ett snabbare och effektivare val än en manuell. Brösttratten skapar ett vakuum men bröstet stimuleras automatiskt och det går att ställa in både styrkan och hastigheten. Vissa elektriska pumpar drivs av batterier, andra kopplas in i vägguttaget eller till en ackumulator via en USB-kabel. Det finns även de som kombinerar de olika alternativen.

Behållarens volym

Behållarens volym brukar vara mellan 120 ml och 300 ml. När du väljer bröstpump är det bra att ha i åtanke hur mycket mjölk du behöver pumpa varje dag och ifall extra behållare för mjölken ingår. Oftast kan extra flaskor köpas till separat.

Pumpsystem

 • En bröstpump med enfasteknik passar mammor som inte har några problem med mjölkproduktionen. Den här typen av bröstpump låter dig ställa in vakuumen till en nivå som är bekväm för dig.
 • En bröstpump med tvåfasteknik är lämplig för mammor som behöver sätta igång och etablera mjölkproduktionen efter förlossningen. Den här typen av pump efterliknar barnets amning till hög grad och fungerar därmed i två faser. Först stimuleras bröstet och i den andra fasen börjar den pumpa mjölk.
 • En bröstpump med trefasteknik passar mammor som har problem med amningen. Den hjälper till att etablera och öka mjölkproduktionen och förutom att pumpa och stimulera bröstet ger den även en massage.

Ytterligare funktioner

Vissa bröstpumpar erbjuder även andra funktioner som kan göra processen behagligare, bland andra:

 • Massageinlägg för att lindra smärtande bröst.
 • En display som indikerar batteriets status.
 • Stimuleringsläge för att öka mjölkproduktionen.
 • Möjlighet att reglera intensiteten.

Så använder du en bröstpump

Läs den bifogade informationen noggrant innan du använder pumpen för första gången. I allmänhet bör du ha lugn och ro omkring dig och börja med att försiktigt massera bröstet och dricka varmt te, ta en värmande dusch eller använda en värmedyna.

En bröstpump är en oumbärlig hjälp under den svåra amningsperioden och bidrar till att lösa problem med mjölkproduktionen samt lindrar smärtande bröst. Titta på vårt breda utbud av bröstpumpar redan idag.