Skip to main content

Hårprodukter

Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Visa nästa
Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
 •   189
 •   32
 •   13
 •   12
 •   14
Rekommendation

God hårvård är inte statisk

Det som fungerade förra året är inte nödvändigtvis din bästa hårvårdsrutin i år. Saker och ting förändras och så även vårt hår. Även om du upplever att Olaplex hårvårdsprodukter alltid har varit bäst för dig kan det nu vara dags att testa Kérastase eller varför inte Schwarzkopf?

Ta dig tid till att se över ditt hår. Hur mår det just nu? Kanske är det dags för en intensiv kur med hårolja. Kanske borde du byta balsam för att motverka slitage vid hårförlängning. Medvetenhet ger bättre hårvård, så enkelt är det!

Vilka hårprodukter behöver du?

Vilka hårprodukter du behöver beror givetvis på hur ditt hår mår och ser ut. Utöver detta kan ditt intresse för hårvård få betydelse för vad du vill behandla det med.  Det finns specifika hårprodukter för män som är utvecklade med tanke på saker som hårförlust.

Några exempel på bra och viktiga hårprodukter är:

 • Schampo – Hårtvätten kan vi inte hoppa över. Nopoo-trenden är inte för alla! Ett bra schampo är en tillgång. Det lägger grunden för vidare hårvård med balsam.
 • Balsam – Balsam behövs för att mjukgöra och vårda hår. Dessutom gör balsambehandlingar det lättare att reda ut håret efter tvätt.
 • Hårolja – Det blir alltmer populärt med hårolja. Den är bra för flera olika saker och kan få livlöst hår att se levande och vackert ut igen. Det finns också hårolja som är särskilt till för den som börjar få gles hårväxt på huvudet.
 • Hårinpackning – En hårinpackning kan du använda lite som balsam på ett intensivt sätt. En del behandlar med hårinpackning minst två gånger i veckan och andra någon gång i månaden.
 • Hårfärg – Att färga håret kan också ses som en form av hårvård när du väljer produkter som inte skadar ditt hår. Färgen på håret är ju minst lika viktigt som att det ser friskt och följsamt ut.

Lyckad hårstyling hemma

Ibland är det bråttom och då är det verkligen en fördel om du har hårstylingprodukter som ger dig lyckad styling på kort tid. Precis vad du kommer att behöva beror på hur du vill ha ditt hår. Många använder sig av bra hårspray för att få håret att ligga rätt.

Det finns också hårgelé som formar och säkrar att du har frisyren du vill ha hela dagen lång. Det viktigaste är att du har hårprodukterna som du känner dig trygg med. Lär dig hur du ska använda hårgeléhårpuder och andra produkter. Öva när du har tid så att det går smidigt när du måste sticka till jobbet!

Glöm inte bort verktygen som du kan behöva för en hårstyling som blir perfekt. Det kan röra sig om flera olika borstar, plattång och en hårfön som fungerar på rätt sätt. Om du sätter upp håret är det också viktigt att du har snoddar, clips och annat i rätt färg för att matcha med dina kläder.

Hårvård efter hårtyp

Det är ganska vanligt att anpassa hårvård efter hårtyp. Det ser du ju på produkterna som märks med de olika hårtyper som är vanligast. Det är inte svårt att hitta produkter för torrt hår. Men du kanske får leta lite längre efter perfekt hårvårdsprodukt för lockigt hår eller för väldigt krulligt hår.

Andra hårtyper som du kan finna hårvårdsprodukter för är:

 • Tunt hår – Här blir det ofta aktuellt med volymschampo såväl som produkter som är till för att till exempel stimulera hårväxt.
 • Fett hår – Minst lika vanligt som torrt hår och något som du kan behandla med schampo, balsam och andra smarta hårprodukter.
 • Slitet hår – När du har plockat ur extensions kan du dra nytta av hårvård för slitet hår som ser till att håret återhämtar sig snabbare.
 • Färgat hår – Det är viktigt att ta hand om hår som har färgats och blekts på rätt sätt. Inte bara för att du vill vårda håret och hålla det fint. Med bra produkter kan du också se till att färgen håller längre.

Olika typer av hårproblem

Det är ganska vanligt att behöva hårvårdsprodukter för att behandla hårproblem av olika slag. Det finns tre huvudsakliga problem som väldigt många lider av, de är:

 • Mjäll  Nästan alla har upplevt problem med mjäll. Dessa kan åtgärdas med ett bra mjällschampo och en hårvårdsrutin som är särskilt anpassad till hårbotten som lätt blir mjällig.

 • Torr hårbotten – Det här är plågsamt och något som är viktigt att ta hand om. Om du har torr hårbotten kan det vara klokt att ta reda på varför. Det kan ju vara så att det schampo som du använder just nu inte är så bra för dig. Rådgör med proffs och våga testa nya hårvårdsprodukter för att se om det blir skillnad.

 • Håravfall – Både män och kvinnor kan lida av håravfall och det är inte roligt. Det finns hårvårdsprodukter som på olika sätt kan behandla håravfall. De kan stimulera hårväxten eller bara motverka själva håravfallet. Det finns till exempel håroljor som är särskilt till för den som lider av håravfall.

Naturlig hårvård med härliga produkter

Det är många som letar efter naturliga hårprodukter för att det känns som ett bättre val. Oavsett om du vill ha vegansk hårvård eller bara vill undvika sulfater finns det en hel del att välja från. Idag är det ganska vanligt att även större hårvårdsmärken satsar på naturlig hårvård. De kan erbjuda veganska hårprodukter utan att ens skylta särskilt med detta.

Naturliga produkter framställs ofta på sätt som också är bra för miljön. Det kan kännas bra att satsa på produkter som är bra både för dig och för världen. Hållbarhet har blivit ett ledord även inom utvecklingen av hårvårdsprodukter!

Våga testa nya hårprodukter!

Visst är det skönt när du vet vad som fungerar för dig men var inte rädd för att testa nytt. Kanske har du använt L'Oréal i åratal och du vet att det här är ett märke som du kan lita på. Men var inte rädd för att upptäcka andra märken som Redken eller Wella. Eller varför inte ett helt okänt namn som just har lanserats? Vem vet kanske kommer du att upptäcka ännu bättre hårvård om du bara vågar testa!