Skip to main content

Solprodukter

Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Visa nästa
Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
  •   24
  •   5
  •   1
  •   4
Rekommendation

Upptäck den solkräm som passar din hud bäst

Även i Sverige kan en stund i solen leda till skadad hud. Det är viktigt att använda solprodukter för att skydda huden och ta hand om den efter solning. Med bra solskydd kan du vistas utomhus utan oro för att solens skadliga strålar ska påverka din hud. Välj rätt solkräm med tanke på vem som ska använda den och var.

Glöm inte att använda solskydd!

Det är lätt hänt att glömma solkräm när du inte ska ligga på stranden. Men faktum är att längre stunder utomhus i solen kan påverka din hud. Du behöver inte bränna dig för att det ska ha hänt något. Med solskyddsfaktor i din CC cream får du en riktigt god grund för resten av dagen.

Om du använder dig av foundation eller CC cream ska du inte anta att du därmed får skydd mot solen. Det finns sminkprodukter som fungerar som bästa solkrämen men bara om de uttryckligen kommer med SPF.

För dig som sminkar dig varje dag är detta en bra lösning.  Alternativt kan du skaffa en bra solkräm som du grundar med innan du lägger på foundation och övrigt smink. Det innebär ett moment till på morgonen och då är det viktigt att du kommer ihåg.

När behöver du solskyddsfaktor?

Det är som sagt viktigt att skydda huden mot solen även när du inte befinner dig närmre ekvatorn eller ligger vid en pool och solar.

Du kan behöva solkräm när:

  • Du åker skidor en solig dag. Vit snö reflekterar strålarna så att det blir väldigt intensivt. Viktigt att komma ihåg!
  • Du sitter på en uteservering. Någon timme eller två i solen på en uteservering kan absolut lämna effekter i ditt ansikte. Det kanske inte känns så varmt men solens strålar bränner på. Se till att du har ett solskydd med rätt solskyddsfaktor på!
  • Du åker båt. Även om det inte är högsommar kan solen på havet steka på ordentligt. Det fungerar precis som i skidbacken på så vis att solstrålarna reflekteras av vattnet omkring båten.
  • Du promenerar. En rask promenad i solen kan också innebära att ditt ansikte utsätts för alltför mycket sol.
  • Du solar solarium. Här ska du också skydda dig och du kan använda solprodukter som är särskilt till för att ge en finare färg över hela kroppen.

Hur länge håller solkräm?

Det är viktigt att ta reda på hur länge en viss solkräm eller annan solprodukt håller. Du kan ju inte räkna med att du får solskyddet under en hel dag efter att ha smörjt in dig på morgonen. Särskilt inte om du kommer att bada och på olika sätt nöta bort krämen från din hud.

Bara det att du svettas kan leda till att solskyddet inte längre är lika aktivt. När du köper solkräm för ansikte och kropp ser du hur många timmar den kan förväntas verka. Solkräm för ansikte är inte alltid samma sak som solskyddet du applicerar på resten av kroppen. Betänk att du kanske svettas mer i ansiktet och dessutom torkar av det efter bad på ett sätt som du inte gör med resten av kroppen.

Solskydd i ansikte för bad kan behövas bättras på flera gånger under tiden som du är på stranden eller vid poolen. Detta även om det står att solskyddet kommer att räcka under flera timmars tid. Och även om det är en vattenfast solkräm!

För barn är det klokt att välja vattenfast solkräm för barn. Den håller normalt sett längre. Men med barn måste vi komma ihåg att de kan leka och röra sig på ett sätt som gör att krämen snabbt nöts bort. Då kan det vara viktigt att bättra på vid flera tillfällen under en dag ute i solen.

Tänk på att det finns flera typer av solskydd för ansiktet. Du kan till exempel bära en solhatt som tillsammans med din bästa solkräm ger dig ett fullgott skydd. Hattar är också bra för barn om de bara går med på att ha dessa på sig!

Olika typer av solprodukter

Det är lätt att tänka att solprodukter bara är solkräm med SPF. Men inom denna kategori finns det lite olika produkter som kan vara bra att ha när det ska vistas i solen.

Solskydd för håret

Du kan skydda ditt hår med solskydd för håret. Det här är viktigt att tänka på om du vet att ditt hår är extra känsligt för starkt solsken. Det finns inpackningar och håroljor som är särskilt framtagna för att ge ditt hår mer skydd i solen!

Brun utan sol

Det kan också vara så att du vill bli brun utan att vistas i solen. Då kan du använda brun utan sol. Det finns brun utan sol för ansikte och andra varianter som är för hela kroppen. Det kan vara enklast att använda sig av en brun utan sol spray för att komma åt.

Din bästa brun utan sol är en produkt som du kommer att trivas med. Kanske har du redan St Tropez brun utan sol som din absoluta favorit. Men var inte rädd för att testa nytt. Det här är en kategori solprodukter med många fina krämer och sprayer.

Solkräm för barn

Se till att ha solskydd för bebis som är säkert. Solskydd för barn ska inte ha skadliga ämnen och det ska också vara hållbar. Men kom ihåg att kläder är bättre än den bästa solkräm för barn som du kan hitta. Det är alltid smart att klä på barn ordentligt då de ska vara ute i solen och bada. Detta tillsammans med solskydd för barn bör leda till att barnet inte bränner sig.

Solkrämer med ingredienser som du gillar

Det finns också vegansk solkräm som är helt utan några animaliska produkter. Du kan hitta varianter som har aloe vera och som mjukgör på ett helt fantastiskt vis. Se din bästa solkräm som en produkt som också ger fukt och sköter om din hud. Det är också viktigt att du tycker om doften.

After sun lotion

När du har solat klart är det skönt med en after sun lotion som tar hand om huden. Med after sun får du en svalkande effekt som också kan vara skönt om du har varit på stranden hela dagen. I den här kategorin finner vi också solarieprodukter som gör det skönare och säkrare att sola i solarium.