CC cream

Mest sålda
12
12

Köp CC cream pa notino.se

Namnet står för color correction cream och det kan översättas som färgkorrigerande kräm. Det här är precis vad CC cream är tänkt att vara. Och bra CC cream kan du använda som enda smink om du vill det. Den ska ge en jämn yta som du kan känna dig bekväm med. Men de allra flesta använder CC creamen som en bra grund för övrig sminkning.

Vad är CC cream?

När du vill ge huden fukt och samtidigt jämna ut färgen är en CC cream ett mycket bra val. CC krämen kan ha lite olika ingredienser beroende på det märke som du väljer. Det kan finnas zink i den och så givetvis färgpigment som gör att du kan täcka rodnader och annat på din hud.

Det går bra att använda CC krämen som enda smink eller som en foundation. Men du ska veta att kvalitet kan skilja sig en hel del mellan olika märken. Du kan få testa några olika CC krämer innan du hittar rätt. Lägg också märke till om du får SPF med den CC cream som du väljer.

Vad är skillnaden på BB cream och CC cream?

Till att börja med är CC cream som regel lättare i sin konsistens än vad BB cream är. Dessutom är CC krämen en hudkräm. Den är till för att återfukta och kan också ha ingredienser som är till för att hjälpa dig med rynkor och andra ålderstecken.

Vissa CC krämer kan ge solskydd och de allra flesta ger dig ett stöd som foundation för efterföljande sminkning. CC krämen kan vara ett bättre val för dig som ha lite gulaktig hudton såväl som för dig som har börjat få fläckar på grund av åldern i ansiktet. BB krämer fungerar inte alltid lika bra mot den här typen av fläckar.

BB kräm har mer fokus på förebyggande vård av huden medan CC krämen är särskilt framtagen för att du ska kunna täcka över blemmor. CC cream är också mer till för att korrigera färgen i utvalda områden där du tycker att det är svårt att få till en jämn ton.

BB cream eller CC cream?

Måste du välja mellan BB cream och CC cream? Nej, det måste du verkligen inte! Många använder sig av båda krämerna. Bra sminkning är dynamisk. När du lär dig mer om hur du kan använda dig av CC cream och BB cream förstår du vad som passar när. Fast det finns de som säger att deras bästa CC cream täcker behovet av BB cream!

Hur applicerar jag CC kräm?

Du kan applicera din CC kräm med händerna och många tycker att det känns bäst. Men det går också bra att använda ett sminkredskap som en svamp för att fördela krämen jämnt över ansiktet. Oavsett om du använder händer eller en sminksvamp är det otroligt viktigt med hygien.

Tänk på att CC krämen kan ha en vårdande effekt i ditt ansikte om du använder den på rätt sätt. För att få en jämn fördelning får du kanske jobba lite med teknik då du lägger på. Testa dig fram med den CC kräm du har valt. Ibland kan det behövas ett lager till för att det ska bli riktigt bra.

Populära CC krämer

Det finns några specifika märken som tar fram CC krämer som är särskilt populära. Här är några av produkterna som har blivit kända som mycket bra då du vill korrigera färg och jämna ut.

Erborian CC cream

Med Erborian CC cream får du vacker lyster. Dessutom är det här CC kräm med SPF vilket ger dig ett mycket gott skydd mot solen. Många använder denna CC kräm som grund för sminkning. Det är skönt att veta att du har ett lager i botten som skyddar både mot smuts och mot solens skadliga strålar.

Erborian CC Red Correct

En annan CC cream som är mycket populär är den som heter Erborian CC Red Correct. Den passar bra för alla hudtyper och jämnar ut samtidigt som den återfuktar huden. Dessutom har den här krämen en SPF på 25.

Chanel CC cream

Chanel är ju märket som står för lyx och elegans och då är det inte så konstigt att de har jobbat fram en riktigt bra CC kräm. Chanel CC cream är ett bra val när du vill få hög kvalitet och hög SPF. Den här är nämligen en CC cream med SPF 50.

Estée Lauder CC cream

Här har vi en CC cream som sätter stor fokus på hudvård. Med Estée Lauder CC cream får du en produkt som är till för att återfukta såväl som att motverka rynkor. Den jämnar ut och ger en riktigt god bas för sminkning. Men det ska nämnas att Estée Lauder CC cream har en ganska låg SPF på 10. Den kan vara lämplig för dagar då du vet att du inte ska vistas utomhus mycket.

Hur kan du hitta bästa CC krämen?

Svaret på frågan är att du måste testa dig fram och vara väl medveten om vad du har behov av. Det finns CC cream för äldre som jobbar mer intensivt med vård av åldrande hud. Det är inte säkert att det här kommer att vara ditt bästa val om du inte ens är i närheten av att börja se ålderstecken i ansiktet.

De allra flesta drar nytta av CC krämer som ger skydd mot solen. Det här kan vara ett stort plus. Då slipper du ju grunda innan CC krämen med en solkräm. Dessutom är det bra med CC krämer som kan ge lite extra skydd mot sådant som sliter på huden som kyla och torr luft.

Om du står och väger mellan två olika märken kan du läsa recensioner och se vad andra som använder krämerna säger. Det finns även videorecensioner av CC kräm på Youtube som du kan kika på. Dessa kan ge dig god vägledning och faktiskt också ge dig fina tips på hur du kan använda krämen på bästa sätt.

När du kan använda din CC cream på ett bättre sätt får du ut mer av den. Detta oavsett vilket märke den kommer från!