BB cream

Mest sålda
123
123

Köp BB crema på notino.se

Idag är det få som inte har upptäckt BB cream, men om du av någon anledning ännu inte har det finns det mycket att se fram emot! Med BB kräm är det enkelt att få en snygg sminkning. Det här är en produkt som kan användas utan annat smink för att ge en jämn och fin ton i ansiktet.

Men det gäller att välja rätt för din bästa BB cream är inte nödvändigt samma som den kräm som någon du känner använder. Det finns en rad olika varianter som är till för olika hudtyper. Ju mer du kan om din hy i ansiktet desto lättare blir det att välja rätt!

Vad är BB cream?

BB står för Beauty eller Blemish Balm på engelska. Det betyder ett balsam för skönhet eller för att dölja skavanker. Den här krämen blev först populär i Korea. Idag är bra BB cream en självklarhet för den som sminkar sig regelbundet.

Det är nämligen inte bara så att BB krämen täcker ojämnheter och skapar en bättre grund för vidare sminkning. Den har också vårdande egenskaper som är mycket bra för din hud.

Fördelar som du kan få med en bra BB cream är:

  • Skydd mot solens skadliga strålar med bb cream med SPF
  • Bättre återfuktning av huden
  • Skydd mot smuts som finns i luften
  • Vårdande egenskaper för eventuella hudproblem

Det finns BB krämer för alla hudtyper. Detta inkluderar BB cream för oljig och mycket torr hy. Det här är viktigt att tänka på när du ska välja så att det blir rätt!

BB krämen täcker bättre än puder och kan stå för sig själv. Det här är en sminkprodukt som ger dig en sminkrutin som blir enklare och snabbare. Samtidigt är det också så att bästa BB krämen aldrig ser ut att vara för mycket ut. Det kan kännas skönt när du bara vill få en jämn och snygg look men inte behöver något som passar för festen utan mer för en vanlig dag på jobbet.

Vad är skillnaden mellan BB cream och CC cream?

CC cream är samma sak som Correction Cream, det vill säga en kräm som är till för att rätta till rodnader och annat som du inte vill skylta med i ansiktet. Eftersom CC cream är till för att rätta till är den normalt sett tjockare än BB cream.

Men det finns också många likheter. Det går faktiskt bra att använda CC kräm i likhet med BB kräm. Den är flytande och enkel att applicera. Dessutom får du gott skydd mot solen även med en CC cream.

Om du efter att ha använt din BB cream känner att du måste jobba mycket med en concealer för att det ska bli snyggt kan det vara ett tecken på att du faktiskt skulle behöva använda CC cream från start.

Hur använder man BB cream?

Det finns lite olika metoder för att applicera BB cream. Många gör det helt enkelt med fingrarna. Det gör det lättare att komma åt och att få jämna kanter. Men det går också bra att använda sminkverktyg om du inte vill få krämen på händerna.

Oavsett vad du använder för att använda BB cream ska du tänka på hygienen. Tvätta händerna noggrant innan du applicerar och använd bara sminksvampar som är dina och som är rena. Du bör också tänka på att jobba med krämen ner mot nacken för att undvika kanter som inte ser naturliga ut.

När ska du använda dig av BB cream?

Du kan alltid använda dig av en bra BB cream. Den här krämen kan ligga som en fin grund för övrig sminkning men den kan också ge dig det stöd du behöver när det är bråttom. När du inte har tid att stå och sminka dig och ändå vill se sminkad och klar ut.

Om du väljer en riktigt bra BB kräm får du flera viktiga aspekter som till exempel en fuktgivande behandling. Därmed kan du hoppa över din morgonkräm när tiden är knapp. Det är bara att köra på med BB på ren hy och så är sminkningen i stort sett klar!

BB cream är för varje dag. Men var noga med att kolla vad den innehåller. Du kan inte räkna med att det är en BB cream med SPF bara för att den känns tjock. Om du behöver solskydd måste du satsa på den här typen av smink eller grunda med en solkräm som ger det rätta skyddet.

Hur väljer du BB kräm?

När du ska välja en BB kräm kan du alltid välja kända märken som Nivea och Garnier. De har prisvärda BB krämer som ger det stöd som du vill dra nytta av. Men det finns förstås många fler sminkmärken som tillverkar BB cream.

Börja med att välja en sort som verkar passa din hudtyp bra. Läs recensioner online och beställ ett exemplar för att testa. Ge krämen några dagars tid för att se hur den känns och fungerar för dig. Tänk också på att du måste hitta en bra teknik för att applicera krämen för att det ska se bra ut.

Det viktigaste är att krämen ger dig skydd, vård och en jämn och snygg yta. Men sedan finns det förstås personliga preferenser som har med saker som konsistens och doft att göra. Det här kan vara svårt att avgöra baserat på information som du får online.

Någon kan ju säga att Garnier BB Cream medium är den allra bästa med fräsch doft. Det är inte säkert att du också tycker att det doftar fantastiskt. Men risken för att du inte skulle tycka om doften på din BB kräm är ganska liten.

Om du håller dig till kända märken som har fått goda recensioner tar du ingen större risk. Du kan få testa dig fram med några olika produkter tills du hittar rätt. Men det är en rolig process som dessutom lär dig mer om hudvård och din egen hy i ansiktet.

Se till att du har BB cream hemma och med dig på resan. Det är en produkt som gör det så otroligt lätt att alltid se fräsch ut!