Flaskvärmare

Mest sålda

Flaskvärmare för mjölk och barnmat

Gör det lättare att förbereda barnmaten för din bebis med en praktisk flaskvärmare! Oavsett om du matar ditt barn med mjölk från en bröstpump eller om du just går över från bröstmjölk till barnmat eller om du ger din bebis mjölkersättning, kan du använda detta hjälpmedel för att värma upp maten till en jämn och perfekt temperatur. Vissa flaskvärmare klarar till och med att tina barnmat eller att sterilisera flaskan! Vi talar om för dig hur flaskvärmarna fungerar och hur du väljer den bästa!

Så här fungerar en mjölkvärmare

Nappflaskvärmare fungerar som ett vattenbad där vattnet hela tiden cirkulerar, varmed maten värms upp till en optimal temperatur. Det blir inga extra varma områden under uppvärmningen som kan bränna din bebis.

Läs alltid bruksanvisningen innan du använder flaskvärmaren. Sätt bara in flaskan i apparaten, ställ in önskad temperatur för den aktuella mjölkmängden. Efter uppvärmningen håller värmaren mjölken vid den angivna temperaturen genom att värma eller stänga av sig. Kontrollera alltid att det finns vatten i apparaten, annars kan den skadas.

Så här väljer du flaskvärmare

När du väljer en mjölkvärmare ska du tänka på volymen, extrafunktioner och vilken typ av nappflaskor som är kompatibla med värmaren. Om du vill använda värmaren hemma ska du välja en som kan kopplas in i elnätet, men om du har tänkt att resa med värmaren ska du satsa på en flaskvärmare för bilen så att du kan bereda mjölken var du än befinner dig!

 • En elektrisk flaskvärmare är ett perfekt hjälpmedel i hemmet. Du kopplar bara in den i eluttaget så har du varm barnmat i ett nafs.
 • Steriliserare och flaskvärmare i ett förutom själva uppvärmningen desinficeras flaskan och andra tillbehör.
 • Flaskvärmare i reseformat är en speciell typ av flaskvärmare som kan kopplas in i bilens cigarettändaruttag eller så kan de ha gelkuddar för uppvärmningen vilka aktiveras manuellt. Vissa elektriska flaskvärmare har en adapter för cigarettändaruttaget så att de kan användas när du reser.

Ytterligare funktioner hos flaskvärmare

När du väljer en flaskvärmare ska du tänka på extrafunktioner som gör det ännu lättare att bereda barnmaten. En värmare och sterilisator i ett sparar plats i köket, och med funktionen för inställning av starttid blir det lättare att värma mat på natten.

 • Automatisk avstängning – efter att den optimala temperaturen har uppnåtts stängs värmaren av.
 • Timer – gör så att du kan välja hur länge maten ska värmas.
 • Ljudsignaler – anger när värmningen är färdig.
 • Inställning av starttid – med den här funktionen kan du ställa in när flaskvärmaren ska börja att värma.
 • Upptining – gör att du långsamt kan tina upp mjölk eller barnmat.
 • Sterilisator – desinficerar flaskan och tillbehör.
 • Digital display – ger bättre översikt och lättare användning.
 • Funktion som hindrar att flaskan värmer när det inte finns vatten – förhindrar att värmaren skadas när inget vatten finns kvar.

Med en praktisk mjölkuppvärmare sparar du tid och ansträngningar när du bereder mat åt din bebis. Ställ bara in önskad temperatur och apparaten tar hand om allt åt dig! På notino.se finner du även andra praktiska hjälpmedel för att mata din bebis, påsar för bröstmjölk och barnmat samt drycker.