Matlådor för barn

Mest sålda

Så väljer du matlåda för ditt barn

Glöm söndertryckta mackor i fryspåsar. Matlådor hjälper dig att släppa loss din fantasi och förbereda varierade mellanmål. Och de är även snälla mot naturen eftersom de kan användas om och om igen för mellanmål i skolan, ute i skogen eller på utflykt någonstans.

Den perfekta matlådan för barn

Innan du köper något bör du först tänka igenom vilka egenskaper din matlåda behöver ha:

  • Storlek. Hela mellanmålet, eller åtminstone den del som behöver skyddas av ett hårt skal, bör rymmas i matlådan. Är matlådan för stor tar den upp onödigt mycket plats i väskan och mellanmålet flyger runt inuti, är den för liten får ingenting plats, vilket också är opraktiskt.
  • Material. Plast är ofta det perfekta valet för barn. Det är väldigt lätt och finns i en mängd olika färger. Och skulle den tappas på marken klarar den sig fint, till skillnad mot en matlåda av glass. Om du har en diskmaskin är det värt att kontrollera om matlådan är diskmaskinssäker.
  • Tätning. Vill du ibland packa ner något annat än bara mackor i matlådan? Titta då extra på vilken slags tätning den har. Silikon ser till att varken saften från en frukt eller någon annan vätska läcker ut till skolböckerna.
  • Fack. Matlådor med fack ser till att du kan separera saftiga frukter från torra eller aromatiska matvaror.
  • Utseende. Sist men inte minst kommer designen. Om matlådan ska användas för barnets mellanmål kan du låta honom eller henne välja designen eller välj något i deras smak.

Mer än bara en matlåda

En matlåda som en snygg accessoar? Barn lägger stor vikt vid hur matlåda ser ut och du kan lita på ditt barn kommer att gilla en uppsättning med en matchande flaska – kanske som en fin födelsedagspresent eller julklapp? Matlådor kommer inte bara till användning i skolan. Ska ni iväg över dagen passar det perfekt med en matlåda eller en skål med lock så att maten enkelt kan packas ner i ryggsäcken.

Återanvändbara klämpåsar för de allra minsta

Du kan enkelt fixa ett mellanmål till ditt småbarn utan att skapa onödigt avfall. Återanvändbara klämpåsar passar perfekt för mammor som vill ha kontroll över barnets kost. Barnet kan dessutom bekvämt hålla i klämpåsen och äta till exempel i barnvagnen.

Klämpåsar kan enkelt öppnas och fyllas med mixad frukt, yoghurt eller något annat. Påsen kan sedan enkelt och tryggt stängas, oftast med en dubbel förslutning, så att du kan vara säker på att inget läcker ut. Klämpåsarna är enkla att diska och är oftast diskmaskins- och fryssäkra.

Det sägs att vi äter med ögonen, och för barn stämmer det dubbelt upp. Om du packar mellanmålet i en fin matlåda kan du vara säker på att den återvänder tom. Nu vet du dessutom vilka kriterier din perfekta matlåda behöver uppfylla, så det är bara att köpa. Hos notino.se hittar du produkter för barn av hög kvalitet!