Termos för barn

Mest sålda

Barntermos för mat och dryck – gör det bekvämt för dig när du reser

Glada barntermosar gör det lite enklare när det är riktigt kallt ute! En termos med hög kvalitet håller barnmat och -dryck varm eller kall i flera timmar genom de termoisolerande egenskaperna och de är specialutformade så att de kan användas av små barnhänder. Barntermosar finns i glada designer med barnens favoritdjur och de passar perfekt för utflykten eller den dagliga promenaden!

Så här väljer du barntermos

Termosen ska vara av hög kvalitet och den ska vara stöttålig, vattentät och ha god isolering. Barntermosar tillverkas vanligen av rostfritt stål eller plast och de ska ha ett lock som förhindrar att innehåller rinner ut. När du väljer en barntermos ska du förutom materialet tänka på formen och volymen och sist men inte minst, vilken typ av förslutning termosen har så att det blir lätt att dricka ur termosen.

Typer av barntermosar

Barntermosar kan användas för mat till spädbarn och de kan även tas med till skolan av större barn. På vintern kan du använda dem för te eller soppa och på sommaren kan du fylla dem med glass och kylda drycker. Det finns två typer av barntermosar som skiljer sig efter vad de används för:

  • Barntermosar för mat är utformade så att du lätt kan fylla dem med mat eller barnmat. Termosar för mat är vanligen bredare och kortare, så därmed kan de också användas för soppa eller glass.
  • Termosmuggar för dryck (termosmuggar för barn eller en barntermos med sugrör) är avsedda för kalla drycker eller varmt te. En termosmugg för barn har en utdragen form och drycken dricks med ett sugrör eller direkt ur flaskan.

Material för barntermosar

Materialen som används för barntermosar kan påverka hur länge maten eller drycken håller sig varm eller kall i termosen.

  • Barntermosar i rostfritt stål är populära eftersom de har goda isolerande egenskaper och de är lätta att rengöra.
  • Plasttermosar för barn är lätta och bra att ta med på kortare promenader eftersom de har lägre isolerande egenskaper.
  • Barntermosar i titan håller maten varm riktigt länge till skillnad från plasttermosar och är därför lämpliga för långa resor.

Typer av förslutningar på barntermosar

Termosens förslutningstyp påverkar hur ditt barn dricker eller äter från termosen. Barntermosar för mat har vanligen en skruvförslutning, medan en termos för dryck har flera olika förslutningar.

  • En termos med klickmekanism har ett lock längst upp som täcker hela mekanismen och som även kan användas som en mugg. Den här typen av förslutning öppnar du genom att helt enkelt trycka ner termosens överdel.
  • En termos med skruvförslutning släpper från sig vätska utefter sidorna efter att förslutningen skruvas upp lite grann. Den här typen kommer också med ett skyddslock som kan användas som mugg.
  • En barntermos med sugrör eller drickmunstycke gör det möjligt att dricka direkt ur flaskan som sedan enkelt stängs med skyddslocket beroende på vilken typ av flaska det är.

Volym för barntermosar och termosmuggar

En barntermos ska vara lätt att ha med i ryggsäcken, vagnen eller ska lätt kunna sättas ner i mugghållaren i en bil. När du väljer storlek bör du tänka på barnets ålder och vad du vill använda den till. En större volym är lämplig för längre resor och mindre termosar kan tas med på kortare resor eller till skolan. Termosflaskor för varmt vatten är också populära då de används till att bereda mjölkersättning när du är på resande fot utanför ditt hem.

Det är alltid bra att ha en termos till hands både på sommaren och på vintern! Kakao, soppa och te för barn hålls varma under lång tid i en termos samtidigt som ditt barn lär sig rätt matvanor och att dricka regelbundet redan i tidig ålder. Du finner barntermosar med sugrör, termosar för spädbarn och färgglada barntermosar och andra barnserviser på notino.se!