Haklappar

Mest sålda

Så väljer du haklapp

Skydda ditt barns kläder. Haklappar är en oskiljaktig del av måltider med småbarn. Haklappar är lämpliga för nyfödda, spädbarn och småbarn och de tillverkas av olika material i olika former och färger. Vissa haklappar kan till och med tvättas i diskmaskinen tillsammans med disken och andra passar bra att ta med när du reser. Det är bara att välja.

Olika slags haklappar

  • Haklappar av tyg är bekväma för barnet, de är lättviktiga och följer barnets rörelser. Oftast är haklappar av tyg tillverkade av frotté, bomull eller bambu och kan tvättas i tvättmaskinen efter användning.
  • Haklappar av plast är gjorda av tunn men tålig plast och efter användning räcker det att skölja eller torka av dem. Plasthaklappar är vattentäta och eftersom de är så enkla att rengöra håller de sig i toppskick länge.
  • Haklappar av silikon sitter bra och är väldigt behagliga att ha på sig. De är gjorda av väldigt tålig silikon och kan enkelt tvättas i diskmaskinen efter användning.
  • Haklappar av papper är ett perfekt alternativ när du reser. De är gjorda av silkespapper eller bondad duk och är avsedda för en användning. Sedan kan de enkelt slängas i papperskorgen. Den praktiska förpackningen innehåller flera haklappar och får enkelt plats i barnvagnen eller handväskan.

Former på haklappar

Haklappar kommer i olika former och har olika knäppningssystem. Vissa haklappar knäpps med tryckknappar som även justerar storleken och därmed växer med barnet. Andra knyts eller använder sig av kardborreband, som är det vanligaste hos klassiska haklappar.

  • Klassiska haklappar passar spädbarn och kan även enkelt användas för att torka bort drägel. De är kompakta och därmed praktiska att ta med på resan. Hos notino.se hittar du klassiska haklappar för nyfödda och äldre bebisar.
  • Haklappar med en ficka är lämpliga för barn från och med fem månader och är oumbärliga när barnen börjar äta mat. Haklappar med fickor fångar upp mat och puréer så att varken golvet eller barnets ben täcks av mat och smulor.
  • Haklappar med ärmar är ett bra alternativ för barn som lär sig att äta själva och de kan även enkelt användas för olika konstnärliga experiment.

Vare sig ditt barn snart ska prova barnmat för första gången eller om hon eller han håller på att lära sig att äta själv kommer en silikonhaklapp med ficka väl till pass för hålla kläderna rena och spara dig en massa extra tvätt. Klassiska haklappar eller engångshaklappar kan enkelt stoppas ner i väskan eller handväskan för att ta med utanför hemmet. Hos notino.se hittar du allt du behöver.