Dinappar

Mest sålda

Extranappar för nappflaskor

Med rätt typ av napp blir det mycket enklare att mata din bebis Rätt typ av napp för nappflaskan gör det bekvämt att mata din bebis. Napparna (kallas ibland flasknappar) följer oftast med flaskan men efter en tidmåste de bytas, antingen till en större modell för flytande mat och barnmat eller om bebisen har bitit sönder nappen med sina första tänder. I allmänhet ska nappen bytas preventivt var tredje månad..

Hur väljer man dinapp?

Du måste ägna uppmärksamhet åt hålet i nappen som reglerar flödet, materialet, formen och den övergripande storleken.

Dinappens storlek och form

  • Välj storlek på dinappen efter barnets ålder. Ju mindre barnet är, desto mindre ska hålet i nappen vara. En dinapp för spädbarn ska därför vara liten med långsamt genomflöde och allteftersom barnet växer ska en dinapp med större hål användas.
  • Dinappens form kan vara rund eller platt eller anatomiskt formad. Vi rekommenderar att prova flera varianter eftersom det beror på barnet vad som funkar bäst.

Dinappens hål som reglerar flödet

Genom att välja en dinapp med korrekt hålstorlek ser du till att ditt barn inte blir utmattat av att behöva suga och att det kan slappna av och andas lugnt. När du väljer hålstorlek måste du också tänka på vätskans tjocklek:

  • Långsamt flöde – dinapp för vatten, te eller juice
  • Vanligt flöde – dinapp för mjölk
  • Snabbt flöde – dinapp för gröt

Vårt tips: Använd en anti-kolik-dinapp för barn som har känslig mage som förhindrar att barnet sväljer alltför mycket luft under matningen.

Dinappens material

Dinappar är utformade för att med sin form efterlikna amning från bröstet och materialen är utformade till perfektion för att uppfylla barnets krav.

  • Dinappar av silikon har längre livslängd och håller formen längre. När barnet växer och får sina första tänder måste dinappen kontrolleras regelbundet eftersom tänderna lätt kan skada dinappen.
  • Dinappar av gummilatex är lite mjukare och det är lättare för barnet att suga med en latexnapp. De slits snabbare än dinappar av silikon.

Upptäck ytterligare praktiska hjälpmedel i kategorin vård för spädbarn på notino.se!