Garnier

Om Garnier

Garnier produkter har påverkat mäns och kvinnors liv runt hela världen i mer än ett sekel. Grundat i Frankrike blev det successivt ett av de bäst kända märkena inom kosmetika. 

 

Berättelsen började år 1904 när Alfred Amour Garnier utvecklade den första tonern för vackert hår, som snart blev en bästsäljare. År 1960 kom den första Garnier hårfärgen för hemmabruk, vilket gjorde att kvinnor började se sina hår som ett modetillbehör. Andra produkter som fick omedelbar popularitet inkluderar Garniers micellära vatten och rengöringsgelet Garnier Pure Active.

Märket Garnier har alltid lyssnat på sina kunder och reflekterar deras behov i sina hudvårds- och hårvårdsserier. Det skapar produkter som verkligen är effektiva och är lätt tillgängliga och gör vardagliga ritualer inom skönhetsvård enklare Det är på grund av detta som Garnier har blivit så framgångsrikt och kan nu hitta i över 120 länder över hela världen. Mer om Garnier.

hela texten dölja texten

Mest sålda

Det franska skönhetsmärket Garnier är nu ett av de största skönhetsmärkena i L’Oreal Group. Garnier är kända för stor focus på naturen. Många associerar märket med de gröna Fructis flaskorna som fortfarande är aktuella för effektiv och härligt doftande hårvård.

Det här är ett företag med fokus på hårvård och hudvård. De använder sig av frukter, kärnor, blommor och andra naturliga inslag för att få fram unika produkter. Med prisvärda produkter är det många som väljer Garnier i första hand. På senare år har företaget också klivit in på sminkmarknaden med flera intressanta sminkprodukter.

Mer om Garnier

Garnier grundades år 1904 av Alfred Amour Garnier. Han hade patenterat sin hårlotion som fick namnet La Lotion Garnier. Det började med håroljan och utvecklades sedan med hudvård och skönhetsvård.

I början hette företaget Laboratories Garnier. Under 1930-talet stod Garnier för solskyddsprodukter som blev mycket populära. Dessutom var de först med att ta fram en permanent hårfärg för hemmabruk. Den kom 1960. Det var under 1970-talet som L’Oreal köpte upp Garnier men de har fortsatt att jobba med märket och de unika produkterna som en separat enhet.

Garnier hårprodukter för vackert välmående hår

Du kan bli sugen på att testa Garnier hårprodukter bara av att se på deras förpackningar. Frukter och andra naturliga inslag avbildas på ett sätt som gör att du känner hälsan och den goda doften utan att ens lyfta på locket.

Bland populära Garnier hårprodukter finner vi:

  • Garnier shampoo – Garnier Fructis shampoo är vid det här laget en klassiker. Men det finns fler varianter som är gjorda för att passa olika hårtyper. Du kan snabbt hitta din favorit!
  • Garnier balsam – Du kan följa schamponering med ett Garnier shampoo med ett Garnier balsam som också vårdar och doftar ljuvligt.
  • Garnier hårinpackning – Garnier har också tagit fram hårinpackning som ger lite extra kraft till trött hår. Garnier hårinpackning är ett bra val när ditt hår är slitet eller om du lider av mycket torrt hår.

Garnier Fructis har många olika varianter. Du hittar till exempel antimjällschampo i Fructis-serien såväl som schampo som passar torrt, fett eller normal hår. Om ditt hår är skadat bör du välja ett Garnier Fructis schampo som vårdar lite extra. Det står på flaskan vilken typ av hår det är utvecklat för.

Om du har färgat ditt hår med Garnier hårfärg kan det vara klokt att behandla med produkter från samma märke. De har schampo, balsam och inpacknings som är särskilt till för den med färgat hår.

Garnier hudvård är prisvärd och effektiv

Ta hand om din hud med Garniers olika hudvårdsprodukter. Du kan grunda med Garnier ansiktsrengöring för att sedan jobba vidare med Garnier ansiktskräm och mer.

Garnier erbjuder:

Effektiv rengöring – Använd Garnier med micellärt vatten för att få en skonsam och effektiv rengöring. Passar mycket bra på kvällen när du vill få bort smink men också på morgonen innan du applicerar dina hudvårdsprodukter och sminkar dig.

Garnier sminkborttagning – Om du behöver lite mer stöd för sminkborttagning kan du se på specifika Garnier makeup remover produkter som deras Bio Konjac. Det finns sminkborttagning som är särskilt effektiv om du till exempel använder dig av vattenfasta sminkprodukter.

Bra ansiktskräm – En Garnier ansiktskräm är fuktgivande på ett milt sätt. Det här märket har produkter som är lämpliga för känslig hy. Du kan använda Garnier ansiktskräm eller ansiktsolja för att få fukt på djupet. Här finns det fina produkter som Garnier Moisture Bomb.

Fukt på djupet - Välj en Garnier ansiktsmask för att ge lite mer stöd till trött hy. Garnier Skin Active är ansiktsmasker för olika hudtyper.

Mot svett – Du kan också välja en Garnier deodorant för att på ett skonsamt sätt motverka svettlukt. Garniers deodoranter har fräscha dofter och håller länge.

Garnier solskydd för vuxna och barn

Liksom många andra hudvårdsmärken har Garnier också tagit fram en rad olika solskyddsprodukter. Med Garnier solskydd får du både skydd mot solens skadliga strålar och hudvård. Det finns också Garnier solskydd för barn med hög SPF. Det finns också Garnier bb cream med solskyddsfaktor. På så vis kan du sminka dig samtidigt som du ser till att det kommer att vara säkert att vistas i solen.

Hitta rätt Garnier produkt för dig

Idag finns det gott om Garnier produkter som kan passa dig. Dessutom kommer det här märket regelbundet med nyheter. Hur ska du hitta rätt? Det första steget är att besluta dig för vad du behöver. Det är lätt att bli inspirerad av Garniers fräscha förpackningar men det är ju det som finns i dem som är det viktiga.

Börja med att ställa dig frågor som:

  • Vilken hårtyp har jag?
  • Vilken hudtyp har jag?
  • Finns det något särskilt jag skulle vilja göra åt hud eller hår?
  • Finns det en skönhetsprodukt som jag saknar?

Du kan också be om råd från din frisör eller från en hudvårdsterapeut som kan analysera din hud. Kunskap om hudtyp och hårtyp är oerhört viktigt för att du ska hitta rätt. Garnier märker ju sina produkter med den kategori som de passar för. Det gör det lättare för dig att hitta rätt.

Lyssna på andra som använder Garnier produkter

Ett sätt att hitta rätt är att lyssna på andra som redan nu använder den typ av Garnier hudvård eller hårvård som du är intresserad av. Du kan få ut mycket av att till exempel ställa en fråga i ett forum online. Läs också recensioner och se videos från användare som går igenom sina Garnier produkter.

När du läser eller ser filmer om Garnier produkter kan du också få fina tips på hur de ska användas. Det är sådant som kan bidra till mer lust att ha en god skönhetsrutin där du vårdar hud och hår. Kom ihåg att många av Garniers produkter verkar förebyggande. Det är med andra ord väl värt att sätta igång med krämer som är mot rynkor innan du upplever att du har fått många rynkor.

Våga testa en ny produkt!

Det är verkligen enkelt att testa en produkt från Garnier. I och med att det här märket ger dig så prisvärd skönhetsvård tar du ingen större risk. Om du bara väljer en produkt som enligt sin beskrivning motsvarar dina behov är chansen att du har hittat rätt mycket god!