Tillbaka till huvudinnehållet

Hårtyper

Känner du din hårtyp och vet inte hur du ska ge det den bästa möjliga vården?

Varje människas hår är unikt. Dess kvalitet och struktur förändras med ålder, livsstil, och även med säsonger. Genom att välja en lämplig vård utformad för en viss hårtyp kan du inte bara stödja dess vackra utseende utan också få hårbotten bli friskare.

Torrt hår

Torrt hår kännetecknas av brist på glans samt ojämnhet vid beröring. Det är svåra att kamma, trassligt och förlorar sin naturliga elasticitet.
 
Lämplig vård:
 • Försök att minska värmebehandling och mekanisk påfrestning av ditt hår till ett nödvändigt minimum. Lämpligt utvalda hårprodukter kommer också att göra ett bra jobb.
 • Grunden är ett schampo som rengör hårbotten och förbereder hårfibrerna för intag av aktiva ämnen.
 • För näring är det nödvändigt att komplettera din rutin med en fuktgivande och närande vård i form av balsam. Åtminstone en gång i veckan ska en hårinpackning användas för att ge håret en fuktgivande vård på djupet.
 • Om du längtar efter en glänsande och elegant frisyr kan du välja bland en stor mängd olika oljor och serum för matt hår som samtidigt fungerar som ett skydd mot krusighet och värme.

Visa produkter

Färgat hår

Oavsett om du längtar efter en annan färg eller försöker dölja oönskat grått hår lider ofta färgat hår av uttorkning, brist på glans eller färg som tvättas bort för snabbt.
 
Lämplig vård:
 • Hårprodukter för färgat hår hjälper dig att behålla färg och glans så länge som möjligt. Dessutom erbjuder de en välbehövlig näring både till håret och hårbotten.
 • Grunden är ett schampo som får din färg att sticka ut. Därför att färgat hår har en tendens att vara torrt är en efterföljande vård i form av en balsam eller hårinpackning lika viktig. Använd alltid dessa produkter på handdukstorkat hår och följ instruktioner om hur länge du ska låta dem verka.
 • Värmeskydd bör inte heller glömmas bort eftersom föning eller strykning av håret föreställer en annan onaturlig belastning som färgat hår behöver hantera.
 • Den önskade glansen och värmeskyddet uppnås med hjälp av slutförande håroljor, krämer, serum eller vätskor. Dessutom är de flesta av dem lätt parfymerade vilket ger din styling en slutlig effekt och en trevlig känsla.

Visa produkter

Fett hår

Fett hår är livlöst, dåligt att styla och kan ge ett tungt, obehandlat intryck. Hårets tendens att fästa ihop i fula trådar bekymrar både kvinnor och män.
 
Lämplig vård:
 • Ett milt schampo som är utformat för denna hårtyp irriterar och torkar inte hårbotten vilket förhindrar överflödig talg. Det är bäst att använda schampon som har en lätt konsistens och en förmåga att lugna hårbotten.
 • Ibland är det bra att ta bort överskott av talg från hårbotten med hjälp av lermasker som absorberar den.
 • Om du inte hinner tvätta håret så ofta som det behövs kan torra schampon vara ett perfekt hjälpmedel.

Visa produkter

Slitet hår

Hår som långvarigt belastas av olika kemiska processer, mekaniska eller värmebehandlingar förlorar sin naturliga elasticitet, verkar matta samt är mycket ömtåliga och spröda.
 
Lämplig vård:
 • Man kan förebygga och bota detta med hjälp av en skonsam behandling, återfuktning och en fullständig hårnäring. Hårprodukter som innehåller keratin, ceramider, vitaminer eller kollagen är därför väldigt bra att tillämpa i sådana fall.
 • Grunden är ett regenererande schampo som rengör håret och förbereder det för en djupvård i form av en balsam. Användning av en hårinpackning minst en gång i veckan säkerställer den nödvändiga djupnäringen.
 • Om du stylar håret med värme bör värmeskydd i form av krämer, vätskor och oljor som ger hår glans och ett friskt utseende, inte glömmas.

Visa produkter

Problem med mjäll

Mjällbildning är en hälsosam process då hudceller återställs. Men produceras de för mycket och för fort blir de synliga och kan ofta påverka ens självkänsla. Processen av mjällbildning beror inte på om hårbotten är torr, människor med fett hår kan drabbas med. En irriterad eller kliande hårbotten kan också vara en obehaglig biverkning.
 
Lämplig vård:
 • Med en rätt kombination av produkter är det möjligt att bli av med mjäll på lång sikt. Innan du använder schampot är det bra att använda hårbottenpeeling minst en gång i veckan för att avlägsna döda celler och främja mikrocirkulation.
 • Schampon mot mjäll minskar en överflödig mjällbildning och innehåller ämnen som försiktigt rengör hårbotten.
 • Resultaten av schamponering kan stödjas genom användning av hårbehandlingar som också finns tillgängliga som sköljfri vård.
 • Håret bör inte vara onödigt värmebehandlat eller mekaniskt belastat.

Visa produkter

Håravfall

Håravfall kan vara beroende av säsong samtidigt som det också kan påpeka ett mer komplicerat problem relaterat till en hormonell obalans eller vitaminbrist. Det kan emellertid också helt enkelt vara en indikation på att man använder en olämplig hårvård. Håret är sprött, försvagat och faller ur även utöver kamning och styling.
 
Lämplig vård:
 • Upplever man sådana problem rekommenderas det att börja använda effektiva schampon mot håravfall som stimulerar hårrötternas aktivitet.
 • Vården bör omfatta applicering av koncentrerade ampuller som innehåller aminexil, vitaminer och andra näringsämnen som verkar för att stoppa håravfall.
 • Hårtonic och behandlingar stimulerar hårbotten, ger den nära och bidrar till att öka hårdensiteten och volym vid långvarig användning.
 • För att snabbt lösa problemet är det möjligt att använda färgsprayer och applicera dem på det område som drabbades med synligt håravfall.

Visa produkter

Blekt hår

Oavsett om det handlar om ljusare slingor eller en fullständig blondering, blekt hår kräver en särskild hårvård som hjälper till att behålla den önskade färgtonen, återfuktar och främjar en naturlig glans.
 
Lämplig vård:
 • Det perfekta schampot för blont hår är det som förlänger varaktighet av hårfärgen. Om du längtar efter en sval blond färgton välj gärna ett så kallat neutraliserande (silver) schampo som minskar varma nyanser.
 • Hårets längder kan ha en tendens att frissas och topparna att klyvas. Det är viktigt att återfukta håret vilket tillhandahålls av balsam och hårinpackning designade för blekt hår.
 • Var inte rädd för blå eller till och med lila nyanser av dessa produkter, produkterna används för att neutralisera varma färgtoner.
 • Din vårdritual kan kompletteras av närande hårkrämer och oljor som stödjer och stärker håret.

Visa produkter

Hår utan volym

Fint hår har en tendens att se livlöst ut och uppnår inte den erforderliga volymen. Det är ofta väldigt tunt och blir snabbt fett. Problemet kan lösas med hjälp av en lämplig klippning och vård.
 
Lämplig vård:
 • Det hjälper att kamma håret innan man tvättar det. Använd en lagom mängd av schampo som är designat för hår utan volym, lika som balsam som bara hör till hårets längder för att undvika att stressa håret vid hårrötter.
 • Stylingprodukter kan hjälpa dig att uppnå din drömvolym genom att täcka håret med en fin mikrofilm och därmed gör det starkare samt separerar enskilda hår från varandra. Tack vare detta fäster håret inte ihop och behåller sin naturliga rörelse.

Visa produkter