Tillbaka till huvudinnehållet

Biotin i kosmetika

Biotin, eller vitamin B7, ingår i gruppen VITAGENER som i folkmun tenderar att kallas för “skönhetsvitaminer”. Det räcker nämligen med en bara en liten brist på dessa vitaminer för det ska synas på huden, naglarna och håret. Om du lider av torr hud, akne, eksem, starkt håravfall eller mjäll är det värt att unna dig produkter med biotin för att åter få vackert hår och för att förebygga hudproblem. Upptäck styrkan hos denna skönhetsvitamin som dessutom bromsar hudens åldrande och motverkar att håret blir grått i förtid!

 

Biotins egenskaper

Biotin är en naturlig energikälla och dess främsta egenskap är förmågan att vårda hudens och hårets korrekta struktur och skydda dem mot aggressorer i närmiljön.

Biotins effekt på håret

  • Motverkar håravfall och främjar hårets tillväxt.
  • Främjar kollagenproduktionen och bidrar till att stärka hårfibrerna.
  • Bromsar grånande hår och andra ålderstecken i håret.
  • Får håret att bli tjockt, fast och elastiskt igen.

Biotins effekt på huden

  • Bidrar till att förebygga akne.
  • Motverkar väldigt torr hud och klåda samt verkar aktivt mot psoriasis och andra hudproblem.
  • Skyddar huden mot skadliga fria radikaler och stödjer kollagenproduktionen, vilket motverkar att rynkor och andra ålderstecken uppstår.

Produkter med biotin

Kroppen tillgodogör sig biotin från matprodukter som till exempel jäst, nötter och soja. Du kan dock behöva komplettera dessa källor med ett schampo, serum eller andra produkter som innehåller biotin när årstiderna växlar och har en negativ effekt på hudens och hårets struktur. Biotin förekommer naturligt i kroppen och produkter med biotin är därför lämpliga även för dig med känslig hy.

Prova att använda hårprodukter med biotin under våren och hösten när det är vanligt att man tappar mer hår. Vi rekommenderar att du använder ett schampo med biotin och kollagen under stressiga perioder som annars påverkar hårets kvalitet och får håret att tunnas ut. Glöm inte att sedan ge håret extra näring med en hårinpackning, hårolja eller ett balsam med biotin.

Biotin har en preventiv effekt på naglar och motverkar att de bryts av eller fransar sig. Den främjar även deras tillväxt och håller nagelbädden frisk. Prova en handkräm eller en nagelvårdsprodukt med biotin. Vi rekommenderar att du använder dessa regelbundet, särskilt under vinterhalvåret.

Upptäck hemligheten hos vitamin B7 och låt inte åldrande hud, rynkor eller grått hår ha en chans! Prova ett schampo, en hårinpackning eller ett balsam med biotin du med.

Vill du veta mer om de olika ämnena i hår- och hudvårdsprodukter? Läs om vilka effekter koffein, ceramider eller till exempel AHA-syror har!

hela texten dölja texten