AHA-syra

Redan drottning Kleopatra använde AHA-syror (alfa-hydroxylsyror) även kallade fruktsyror som är organiska ämnen förekommande i frukter, grönsaker och mjölk. Den huvudsakliga egenskapen hos AHA-syror är perfekt borttagning av döda hudceller och snabbare tillverkning av nya, vilket leder till att pigmentering försvinner, akne reduceras, porerna dras samman och rynkor slätas ut.

 

Egenskaper hos AHA-syror

Applicering av AHA-syror bidrar till snabb förnyelse av det översta hudskiktet och förbättrar hudens struktur. De fungerar alltså som kemisk peeling och gör huden strålande föryngrad och fulländat len. Dessutom har de rengörande och antioxidanta egenskaper som bidrar till att avlägsna fett och akne från huden.

AHA-syrornas effekt på huden i ansiktet

  • De innehåller klorhexidin som avlägsnar talg som har ansamlats i porerna och reglerar samtidigt utsöndringen av talg.
  • De korrigerar hudytan och minskar tjockleken hos det förhårdnade hudskiktet varmed näringsämnen lättare absorberas av huden.
  • De binder upp stora mängder vatten till cellerna och ger perfekt hydratisering.
  • Hudtonen blir enhetlig och pigmentering åtgärdas.
  • Främjar produktionen av kollagen och elastan varmed huden blir smidigare och uppkomsten av rynkor saktas ner.

De mest använda AHA-syrorna i kosmetikabranschen:

Inom modern kosmetika används främst syntetiskt modifierade organiska AHA-syror vars välgörande verkan skiljer sig och de gynnar olika hudtyper. Förutom fet och mogen hy är de också lämpliga för torr och känslig hy.

  • Citronsyra används främst för att ljusa upp trött hy och skyddar samtidigt mot skadliga fria radikaler.
  • Glykolsyra ger stark föryngrande effekt och används inom dermatologin som kemisk peeling. I lägre koncentrationer finner vi den även i anti-age-produkter för användning i hemmet.
  • Mandelsyra är ett omtyckt ämne för att läka akne hos vuxna. Dessutom är den mycket effektiv mot alltför hög pigmentering.
  • Salicylsyra används främst för vård av problematisk hy med akne. Den rengör, minskar mängden talg och påskyndar hudens regenerering.
  • Mjölksyra är skonsam mot mycket känslig hy och det är en populär ingrediens i ansiktskrämer, schampon och munvatten.
  • Äppelsyra används flitigt för dess återfuktande egenskaper, både i hud- och hårprodukter.

Kosmetika med AHA-syror

Oftast finner du AHA-syror i produkter för exfoliering, uppljusande produkter och produkter för rengöring av ansiktet. Prova en hudpeeling med AHA-syror för att avlägsna döda hudceller. Satsa på ett serum med AHA-syror och ljusa upp din trötta och glåmiga hy. Använd ansiktsvatten med AHA-syror och säg farväl till fet hy.

På notino.se finner du bästsäljande kosmetika med AHA-syror. Välj från det breda utbudet av hudserum och krämer med AHA-syror eller AHA-peeling och unna din hy en intensiv kur vars effekt du ser omedelbart. Få ung och strålande hy igen!

Upptäck andra populära kosmetikaingredienser! Till exempel hyaluronsyra.

hela texten dölja texten

Kosmetika och andra behov
Du har valt
Filter
Prisintervall

ända tills

Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Mest sålda