Tillbaka till huvudinnehållet

Kollagen i kosmetika

Kollagen är grundstenen i cellernas arkitektur som hjälper till att bevara hudens struktur, fasthet och motståndskraft. Det är ett protein som finns i animalisk form (ben och hud) men det finns även ett växtalternativ som kommer från en näringsrik tång som kallas för irländsk tång. Kosmetikaindustrin och sjukvården använder förutom kollagen från nöt- och fläskkött även marint kollagen som har de bästa absorberande egenskaperna.

 

Egenskaper för kollagen

Kollagen har den unika förmågan att det snabbt reducerar ojämnheter i huden och precis som hyaluronsyra binder det stora mängder vatten, och därför är kollagen och hyaluronsyra bland de mest eftertraktade ämnena som skyddar huden mot tecken på åldrande inom anti-age-kosmetika.

Effekter av kollagen på huden

  • Verkar djupt i hudens skikt där det stimulerar förnyelsen av cellerna och bevarar huden fast och flexibel.
  • Reducerar rynkor på huden och skapar ett skyddsskikt som skyddar huden från negativ yttre påverkan.
  • Det binder stora mängder vatten och hydratiserar därmed huden under lång tid.
  • Gör huden i ansiktet ljusare och ger en enhetlig färgton.
  • Verkar mot pigmentfläckar.

Effekter av kollagen på håret

  • Förbättrar hårets kvalitet i allmänhet, slätar ut hårstråna utefter hela längden och ger glans.
  • Vårda hårbotten och håller den hydratiserad.
  • Ger håret volym.
  • Motverkar brutna hårstrån och kluvna toppar.
  • Förhindrar alltför stort håravfall.

Kosmetika med kollagen

Kollagen utgör ca. en tredjedel av allt protein i huden. Kroppen minskar produktionen av kollagen redan vid 25 års ålder och efter 40 års ålder minskas produktionen med 1 % per år. En ohälsosam livsstil, för mycket solning och genetiska anlag påskyndar dessutom bristen på kollagen i kroppen, och därför måste vi tillföra det genom kosttillskott (rent kollagen) och kvalitativ vård av huden och året.

Kollagen ingår i vårdprodukter för huden – krämer och kollagenserum i intensiv anti-age-kosmetika som behandlar mogen hy och i vanlig dekorativ kosmetika. Det är lämpligt för alla typer av hud, särskilt torr, dehydratiserad och mogen hy.

Den bästa kollagentypen för huden som för närvarande är det mest eftertraktade ämnet i produkter som vårdar mogen hy är det ovan nämnda marina kollagenet (från havet). Du finner det i kollagenkrämer, näringsgivande serum och vårdande masker.

Hårprodukter med kollagen regenererar och tillför näring åt hårfiberna och vårdar hårbottnen vilket är alfa och omega för vackert hår.

Börja vårda din hy med kollagen redan idag för att snabbt se resultatet av de välgörande effekterna.

hela texten dölja texten