Salicylsyra

Salicylsyra är en naturingrediens som utvinns bland annat från pil- eller björkbark. Den malda barken behandlas med oxidanter och filtreras vilket ger ett vitt kristalliskt pulver som är salicylsyrans slutliga form. Denna syra kan även utvinnas från derivat av salicylsyra. I kosmetikaindustrin och inom sjukvården används båda former.

 

Egenskaper för salicylsyra

Effekterna från salicylsyra på huden skiljer sig beroende på vilken koncentration som används. I liten koncentration stimuleras hudens tillväxt, hög koncentration bidrar till en peelingeffekt (används för behandling av psoriasis) och i den starkaste koncentrationen löser den till och med upp huden (för behandling av vårtor). Salicylsyra är en viktig komponent för vård av problematisk hy och aknehy. Den klarar nämligen att minska produktionen av talg och rengör huden optimalt.

Effekter av salicylsyra på huden

  • Öppnar upp igensatta porer och förhindrar att svarta prickar bildas.
  • Rengör huden på djupet och underlättar regenereringen av små sår efter akne.
  • Desinficerar huden.
  • Verkar mot hormonell obalans som orsakar akne.
  • Mjukgör förhårdnad hud och stimulerar blodomloppet.
  • Ökar produktionen av kollagen och gör huden fastare varmed defekter i hyn fylls ut.
  • Har exfolierande (peelingeffekt) verkan och ökar effekten i andra kosmetiska produkter.
  • Gör hudtonen enhetlig och lindrar irriterad hy.

Effekter av salicylsyra på håret

  • Den är ytterst effektiv mot mjäll och när du har en fet hårbotten.
  • Absorberas av huden, rengör den och skapar ett skikt som skyddar mot yttre negativ påverkan.

Produkter som innehåller salicylsyra

Salicylsyra är en säker förening som effektivt vårdar fet hy och aknehud. Det är en eftertraktad kosmetisk ingrediens so är bättre än alla andra naturingredienser och hjälper till att avlägsna alltför mycket talg.

Under sommarmånaderna ska kräm med salicylsyra, rengörande ansiktsvatten med salicylsyra och andra produkter med salicylsyra endast användas innan du går och lägger dig. Huden blir nämligen känsligare för skador från solen efter applicering.

Om du planerar att prova en salva med salicylsyra, ett schampo med salicylsyra eller produktkollektionen för behandling av aknehy ska du leta efter produkter med ett pH på 4 eller lägre, eftersom detta pH-värde öppnar och rengör igensatta porer.

Koncentrationen av salicylsyra ska vara ett omkring 0,5 till 2 %. För hudprodukter som inte ska sköljas av är högsta tillåtna koncentration 2 %, för hårprodukter som inte ska sköljas av endast 1 % och om salicylsyran används som konserveringsmedel får koncentrationen inte överstiga 0,5 %. Om din hy är torr och känslig bör du använda en lägre koncentration eftersom huden annars kan bli irriterad och uttorkad.

Upplev kraften i denna naturliga ingrediens som hjälper med akne och rengör din hy på djupet. Bland de naturliga produkterna finns det ingen som kan mäta sig med salicylsyra. Upptäck en ny vårdkollektion på notino.se redan idag!

hela texten dölja texten

Du har valt

  • Salicylsyra
Filter

Prisintervall

ända tills

Free gifts and offers

Kategori

Kön / Åldersgrupp

Mest sålda