Tillbaka till huvudinnehållet

Antioxidanter i kosmetika

Skydda din hy mot skadlig yttre påverkan. Yttre faktorer såsom en stressig livsstil, UV-strålning eller stress i allmänhet orsakar upp till 80 % av hudens för tidiga åldrande. Skadliga fria radikaler attackerar ständigt vår hud och påskyndar cellernas åldrande. De är orsaken till att mängden kollagen och elastin i huden blir otillräcklig och de orsakar även rynkor och pigmentfläckar. Antioxidanter ger däremot huden ett effektivt skydd mott yttre belastning och de motverkar fria radikaler och oxidativ stress.

 

Bland denna grupp av organiska molekyler finns bland annat E-vitamin, C-vitamin, retinol, beta-karoten, zink, selen, koenzym Q10 och många andra ämnen som är välgörande för hyn. Vad gör dessa ämnen?

Egenskaper hos antioxidanter

Antioxidanter neutraliserar skadlig påverkan från fria radikaler, de skapar en skyddsbarriär och förhindrar oönskat åldrande av huden.

Antioxidanters effekt på huden

  • Stärker antioxidanter som redan finns i huden.
  • Skyddar cellerna från oxidering och degenerativa förändringar.
  • Förhindrar att cellkomponenterna kollagen och elastin skadas och saktar därmed ner hudens för tidiga åldrande.
  • Bidrar till bättre regenerering av huden.
  • Bidrar till att släta ut rynkor och motverkar ojämn pigmentering i huden.

Antioxidanter i kosmetika

Naturliga antioxidanter är ämnen som finns naturligt i kroppen men de finns inte i stor mängd. Om du vill ha frisk hy utan rynkor ska du regelbundet fylla på dem genom lämplig kosmetika som innehåller antioxidanter.

Fokusera främst på antioxidant hudvård som är berikad med komplex av effektiva antioxidanter och andra välgörande ämnen som förhindrar hudens åldrande. Även nattkosmetika och dagkrämer bör innehålla antioxidanter. För en verkligt intensiv föryngrande dos kan du använda regenererande ansiktsmasker och serum med antioxidanter.

Om du planerar en vistelse i solen ska du använda en antioxidant solkräm och efter solningen kan du vårda huden med en återfuktande kräm som innehåller antioxidanter och andra ämnen som lugnar och tillför näring. Vi rekommenderar också att använda antioxidanta hårprodukter som skyddar håret från uttorkning och blekning under sommaren och från det kalla värdet under vintern.

Endast på notino.se finner du ett genuint brett utbud med antioxidanta serum, masker och krämer. Sakta ner hudens åldrande och unna dig ungdomens elixir som under lång tid kommer att bevara din hy vacker, utan rynkor och oönskad pigmentering.

Vill du veta vilka ämnen som finns i kosmetika? Läs mer om ceramider eller termalvatten!

hela texten dölja texten