Tillbaka till huvudinnehållet

Koenzym Q10

Koenzym Q10, ibland också kallat Q-vitamin, är namnet på ett klargult ämne som saknar både smak och doft. Det har liknande egenskaper som vitaminer och är en viktig energiresurs för våra celler. Koenzym Q10 finns naturligt i kroppen och fungerar som en antioxidant som skyddar cellerna mot för tidigt åldrande och toxiner. Med åldern (redan efter 20) sjunker dock produktionen av naturligt Q10 och det är viktigt att man då regelbundet tillför huden Q10 så att den behåller sin smidighet och unga utseende.

 

Koenzym Q10:s egenskaper

Koenzym Q10 fungerar som en stark antioxidant, den skyddar cellerna från effekterna av fria radikaler som uppstår vid psykiska och fysiska påfrestningar, stress och en ohälsosam livsstil. Det hjälper till att upprätthålla hudens funktioner och snabbt regenerera skadade celler.

Koenzym Q10:s effekt på huden

  • Koenzym Q10 fungerar preventivt mot rynkor och motverkar för tidigt åldrande.
  • Det bidrar till att regenerera hudceller och stöder produktionen av kollagen och elastin i huden. Och oavsett ålder blir rynkorna mindre synliga.
  • Den ger tillbaka huden sin elasticitet och fasthet och hjälper till att bibehålla hudens ungdomliga utseende.
  • Eksem och infektioner läks snabbare och hudens funktioner stöds.

Produkter som innehåller koenzym Q10

Koncentrationen av koenzym Q10 i hudvävnaden sjunker snabbt allteftersom åldern stiger och att tillföra Q10 bör då bli en del av vår regelbundna hudvårdsrutin. Glöm dock inte att långvarigt bruk av produkter som innehåller koenzym Q10 kan minska kroppens naturliga Q10-produktion och därför är det viktigt att välja rätt produkter beroende på ålder och i vilken fas huden befinner sig i.

Serum, masker och krämer som innehåller koenzym Q10 hjälper till att regenerera och släta ut huden så att den ser frisk ut och återfår sin lyster. Koenzym Q10 är lämpligt att använda på alla hudtyper, till och med på känslig hy, eftersom det är ett naturligt ämne som redan finns i våra kroppar.

Koenzym Q10 är helt oersättligt vad gäller hudvård och ditt badrumsskåp bör helt klart innehålla produkter med koenzym Q10. På notino.se hittar du en hel rad produkter som skonsamt vårdar såväl ansiktet som hela kroppen, vare sig du redan slåss mot rynkorna eller just börjar vårda en mogen hy.

hela texten dölja texten