Tillbaka till huvudinnehållet

Produkter med termalvatten

Termalvatten, eller Eau Thermale, har sitt ursprung djupt nere under marken där det värms upp av geotermisk aktivitet. På väg upp till markytan berikas vattnet av stora mängder mineralämnen som har gynnsamma effekter på både huden i ansiktet och på kroppen. Det är en helt naturlig produkt som lugnar och revitaliserar huden och gör den mjuk. Redan de gamla grekerna och romarna kände till termalvattnets egenskaper och dagens experter inom hudkosmetik beundrar dess egenskaper till fullo.

 

Upptäck produkter med termalvatten och termalvatten i spray. På notino.se hittar du produkter från märken så som Vichy, La Roche Posay, Avène och Uriage. Låt din hud njuta av långvariga fuktgivande produkter som genast ger en fräsch känsla.

Termalvattens egenskaper

Termalvatten har fuktgivande, antioxidanta, lugnande och regenererande egenskaper. Under sin färd upp till markytan berikas vattnet av mineraler då det drar till sig spårämnen och andra värdefulla ämnen så som järn, kalium, kalcium, koppar, silver, fluorider, mangan, selen och flera andra gynnsamma mineraler, beroende på var vattnet kommer ifrån.

Så påverkar termalvatten huden

  • Förser huden med mineraler, vitaminer och andra näringsgivande ämnen som återfuktar och föryngrar huden samt ger den lyster.
  • Återställer pH-balansen och lugnar huden.
  • Skyndar på hudens regenererande processer vid akne, allergiska reaktioner, tatueringar eller solbränd hy.
  • Minskar klåda och rekommenderas för dem som lider av psoriasis, akne eller eksem.
  • Återfuktar huden och återställer dess friska lyster.
  • Rengör huden och avlägsnar döda hudceller.
  • Skyddar huden mot fria radikaler.

Produkter med termalvatten

Termalvatten har ett riktigt brett användningsområde och passar alla hudtyper eftersom den varken belastar eller irriterar ens väldigt känslig hy.

Termalvatten för huden i spray är en trogen och pålitlig kompanjon, särskilt under varma sommardagar, men den kan även användas till att ge huden lyster innan du applicerar en primer. Sprayen fångar nämligen upp fukten i hudens översta lager och förhindrar att den avdunstar under dagen. Termalvatten kan även användas för att fixera sminkningen så att den håller i sig perfekt dagen lång.

Hudkrämer med termalvatten hjälper huden att snabbt absorbera krämens aktiva ämnen och återfuktar huden. Om du lider av torr eller irriterad hy under vintern kan det vara värt att unna dig en ansiktsmask samt dag- och nattprodukter som innehåller termalvatten.

Torr hy och hud som lider av eksem kan ofta drabbas av irritationer och otrevliga rodnader när du tar bort smink. Prova sminkborttagningsprodukter som innehåller termalvatten eftersom dessa inte bara rengör huden och avlägsnar döda hudceller, utan även lugnar och regenererar huden med en omedelbar effekt.

Termalvatten finns även att hitta i hårvårdsprodukter, till exempel schampon med termalvatten lindrar kliande och irriterade hårbottnar och ser till att varken håret eller hårbottnen blir torr.

Redan första gången du använder Eau Thermale kommer du att få fantastiska resultat! Huden känns härligt återfuktad, mjuk och frisk. Prova att använda produkter med termalvatten som en del av din dagliga hudvårdsrutin eller ta med dig en uppfriskande spray för att snabbt kunna fräscha upp huden under dagen.

Har termalvatten fångat ditt intresse? Upptäck även andra populära ingredienser såsom urean, probiotika och ceramider!

hela texten dölja texten