Semi-permanent hårfärg

Fräscha upp din hårfärg eller ge ditt hår ett helt nytt utseende för ett par veckor! En semi-permanent hårfärg färgar ditt hår utan onödiga skador.

Vad är en semi-permanent hårfärg?

Semi-permanent hårfärg är en typ av tillfällig hårfärg vars färgpigment inte tränger in djupt i hårfibern utan håller sig vid ytan och gradvis tvättas ur. Semi-permanenta hårfärger har en medelhög täckningsförmåga och en medellång hållbarhet.

När är det bättre att använda en semi-permanent hårfärg jämfört med en permanent hårfärg?

  • Om du vill få en kortvarig färg för ett speciellt tillfälle.
  • Om du vill återuppliva din nuvarande hårfärg och få en naturlig look.
  • Om du funderar på en ny färg, men vill prova den först i några veckor.
  • Om du vill att färgen tvättas ur naturligt och inte skapar tydlig utväxt vid hårbotten.
  • Om du letar efter en skonsammare lösning för ditt hår än att färga det med en permanent hårfärg.

Hur länge håller en semi-permanent hårfärg?

Semi-permanenta hårfärger brukar hålla i cirka 4–15 tvättar, så de tvättas vanligtvis ut på några veckor. Om du bara vill testa en hårfärg som tvättas ur ännu tidigare, prova en urtvättningsbar hårfärg.

Vilken semi-permanent hårfärg ska man välja?

Semi-permanenta hårfärger blir aldrig tråkiga! Den populära rosa nyansen får dig att stråla på varje sommarfestival eller semester. Med en blå eller lila ton kommer du alltid att se strålande ut. Men kom ihåg att semi-permanent hårfärg sitter bäst på blont hår och kanske inte är helt optimal för mörkt hår.

Om du föredrar beprövade klassiker kan du liva upp håret med en semi-permanent hårfärg i en nyans som liknar din. Välj en röd, svart, brun eller blond semi-permanent hårton enligt din nuvarande färg och ge ditt hår en strålande glans.

På notino.se hittar du professionella hårtoningar och semi-permanenta färger för hemmabruk. Välj bland de bästa märkena som L'Oréal Paris, Garnier eller Inebrya och njut av ditt nya utseende.