Avfärgning & blondering

Mest sålda

Hur får jag ljusare hår på ett skonsamt sätt?

Vill du ha strålande blonda toner eller vill du bara framhäva och göra din hårfärg ljusare på ett skonsamt sätt? Hårblekning eller avfärgning hjälper dig att uppnå samma effekt som från en hårsalong. Dessutom innehåller dessa produkter näringsgivande ämnen såsom E-vitamin, protein, glycerin eller arganolja som ger vård åt ditt hår och förhindrar att håret skadas, torkas ut eller att hårbotten börjar klia.

Avfärgning eller blekning för håret?

Om du funderar på hur du kan fixa ljusare hår eller bleka håret hemma måste du först ta reda på om du ska använda en avfärgningsprodukt eller blekning. Det är sättet varpå håret blir ljusare som är den huvudsakliga skillnaden.

Håravfärgning

En håravfärgning gör hårets naturliga pigment ljusare, så i principen är detta en hårfärg som innehåller en lägre koncentration av väteperoxid och näringsgivande ämnen som gör håret ljusare på ett skonsamt sätt. Denna metod är särskilt lämplig om du vill göra din naturliga hårfärg ljusare eller om du vill ha ett ljusare mellansteg innan du övergår till en annan färg eller permanent färg.

Typer av håravfärgning
  • Ljusgörande puder kan användas för att på ett effektivt sätt göra blont hår ljusare, eliminera gula toner efter färgning och för att snabbt ta bort mörka toner från håret och göra det en till två toner ljusare. Dessutom kan du uppnå upp till nio toner ljusare hår med speciella ljusgörande puder.
  • Ljusgörande kräm för håret täcker även gråa hår när den används. Välj en ljusgörande kräm som packar in varje hårstrå med pigment och därmed ersätter pigment som saknas.
  • Med håravfärgning som använder tekniken Ombré kan du uppnå en skonsam och smidig övergång till andra toner och samtidigt får du naturligt ljusare hårtoppar.
  • Håravfärgning för semipermanent hårfärg avlägsnar färgrester från olika hårfärger och avlägsnar oönskade och blekta färgtoner från håret.

Hårblekning

Hårblekning avlägsnar alla pigment. Om du vill byta från en mörkare ton och göra en blondering hemma måste du färga av håret fullständigt. Men hår som har avfärgats helt måste vårdas intensivt eftersom hårets struktur kan bli porös och mycket spröd. Vid avfärgning rekommenderar vi att använda den så kallade tekniken plex som ser till att håret får den näring det behöver så att det inte skadas. Om ditt hår är mycket mörkt och skadas lätt rekommenderar vi att du besöker frisören om du vill ändra färgtonen radikalt.

Välj den bästa håravfärgningen på notino.se och färga ditt hår i honungstoner eller kalla platinablonda toner eller varför inte unna dig en snygg ombré redan idag!