Tillbaka till huvudinnehållet

Produkter med arganolja

Arganolja är en av världens dyrbaraste oljor och därmed även en av de dyraste. Det är nämligen en krävande process att framställa arganolja. Arganträd växer enbart i sydvästra Marocko och oljan framställs genom att pressa kärnorna från trädens frukt. För att framställa en enda liter arganolja går det åt frukt från ungefär fyra arganträd.

 

På marknaden stöter vi ofta på två olika slags arganoljor – kosmetisk arganolja och arganolja för matlagning som framställs av rostade kärnor. Kosmetisk arganolja är guldfärgad, har en trevlig doft och en otroligt gynnsam effekt på huden och håret. Oljan innehåller essentiella fettsyror, vitamin A, E och F samt karoten som motverkar att huden åldras i förtid, återfuktar hyn och även fungerar som en stark antioxidant. Arganolja absorberas väldigt snabbt av huden och lämnar ingen fet film utan får huden att kännas härligt välnärd och len.

Arganoljas egenskaper

Arganolja skyddar huden mot skadliga fria radikaler och UV-strålning, som orsakar rynkor och pigmentfläckar. Den främsta fördelen med arganolja är att den kan användas såväl i håret som på huden i ansiktet och över hela kroppen.

Så påverkar arganolja hyn

  • Verkar preventivt mot uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande hy samt har regenererande effekter.
  • Motverkar att huden torkas ut till följd av faktorer i närmiljön och skyddar huden mot UV-strålning.
  • Återfuktar huden och slätar ut fina linjer.
  • Verkar preventivt mot hudbristningar, vårdar ärr och gör huden mjuk.

Så påverkar arganolja håret

  • Vårdar känslig hårbotten och hårrötter samt tillför nödvändig fukt.
  • Ger livlöst hår ny energi, motverkar oönskade kluvna toppar samt att torra hårstrån bryts av.
  • Vårdar torr och känslig hårbotten, lindrar klåda och tillför näring.
  • Ger håret styrka och återställer dess lena och glansiga tillstånd.

Produkter med arganolja

Den sällsynta arganoljan har exceptionella näringsgivande egenskaper och har använts i århundraden i strävan efter ung och vacker hy. Den har en härlig doft och konsistens och eftersom den varken belastar huden eller täpper till porerna passar den alla hudtyper. Den är särskilt lämplig för mogen hy eftersom den stramar upp huden något och gör den smidig igen.

Börja med att rengöra huden och applicera sedan dagligen ren arganolja på huden medan den ännu är fuktig. Värm ett par droppar mellan händerna och fördela på huden med cirkulära rörelser. Arganolja kan även användas som ett nattserum. På morgonen rekommenderar vi att du använder en argankräm som även ger ett bra underlag till sminket.

Applicera arganolja i hårbottnen minst en gång i veckan. Massera in oljan i hårbottnen och använd fingrarna för att fördela den utmed längderna. Arganolja vårdar intensivt torr och känslig hårbotten och skyndar på dess regenerativa processer. För dagligt bruk kan du välja ett schampo med arganolja. Använd då dagligen för härligt återfuktat och sammetslent hår.

Lider du av rynkor, torr hud och livlöst hår är det dags att du unnar dig detta under som marockanska kvinnor inte kan tänka sig att vara utan! På notino.se hittar du ett brett urval av produkter med arganolja. Prova till exempel en kräm eller duschkräm med arganolja, arganschampo och -balsam, läppbalsam eller en hårinpackning med arganolja!

Vill du veta mer om populära ingredienser i kosmetiska produkter? Vad sägs om kakaosmör eller kamomill?

hela texten dölja texten