Washout-hårfärg

Mest sålda

Våga experimentera med washout-hårfärger

Skulle du vilja framhäva din hårfärg i ett par veckor inför en viktig tillställning? Då rekommenderar vi professionell vård i form av en temporär hårfärg. Med en tillfällig hårfärg kan du jämna ut din hårton och framhäva din naturliga färg eller prova något helt nytt med en ny färg.

En washout-hårfärg kommer även väl till pass om du behöver täcka över gråa hår eller dölja en utväxt. Det bästa med en tillfällig hårfärg är att du inte behöver oroa dig för att välja fel färg som du sedan inte kan bli av med. Det går nämligen lätt att tvätta ur pigmenten, så det är fritt fram för att experimentera ofta och upptäcka nya färger och färgkombinationer.

Olika slags washout-hårfärger

En närande färginpackning, ett färgschampo eller en sprayfärg som täcker gråa hår? Det finns en uppsjö av valmöjligheter:

Färginpackning

Vill du färga och vårda håret i ett enda steg? Då är en färginpackning det bästa valet för dig! Håret får näring och blir glansigt samtidigt som du färgar det. Framförallt om du har ljust hår kan en färginpackning ge en riktigt iögonfallande färg. Och om valet av färg skulle slå fel behöver du inte oroa dig, färgen försvinner lätt efter ett par tvättar.

Färgschampo

Färgschampo är en klassiker bland washout-färger. Schampot masseras helt enkelt in i blött hår och sköljs ur ett par minuter senare. Med ett tonande färgschampo kan du täcka över gråa hår eller ändra hårfärg helt och hållet.

Hårspray med färg

Spraya, låt torka och du är redo att köra. Så enkelt är det att färga håret med en sprayfärg. En sprayfärg passar perfekt om du vill färga håret inför en viktig händelse och sedan enkelt tvätta ur färgen igen. Det finns även sprayfärger som naturligt täcker gråa hår eller tunna hårpartier.

Hårmascara

Täcker snabbt och effektivt utväxter eller gråa hår. En hårmascara ger en naturlig look och tvättas enkelt ur redan vid den första schamponeringen.

Färgskum

En färgmousse framhäver din naturliga färg, täcker gråa hår och håller dessutom håret på plats. Att färga håret med en färgmousse är så enkelt att vem som helst klarar av det.

Förberedelser innan du färgar håret:

Glöm inte att även washout-hårfärger kan orsaka allergiska reaktioner. Följ alltid de medföljande instruktionerna och testa först färgen genom att applicera en liten mängd färg på huden bakom örat och vänta i 48 timmar för att se hur huden reagerar. 

Glöm inte heller att ta fram lite praktiska redskap som underlättar färgningsprocessen: en gammal handduk eller tröja att täcka axlarna med, skyddshandskar (om de inte ingår i förpackningen) och en dagkräm eller fuktgivande kräm att applicera på huden kring hårfästet.

Våga experimentera och förälska dig i washout-färger du med. Prova till exempel de fantastiska färginpackningarna från Moroccanoil i en mängd olika färger!