Skötbordsunderlägg

Mest sålda

Vad man ska tänka på när man väljer skötbordsunderlägg

Underlätta det dagliga blöjbytet. Med ett underlägg för skötbord blir det genast lättare att byta blöjor. Ditt barn kommer att känna sig behagligt och du behöver inte oroa dig över att smutsa ner dina möbler.

Till vad används ett skötbordsunderlägg?

Ett skötbordsunderlägg är ett av de praktiska föremål för ditt barn som inte lönar sig att stryka från inköpslistan. Här har du ett par anledningar till varför detta är en oumbärlig produkt:

  • Bekvämlighet för din bebis. Det är en självklarhet att bekvämlighet är viktigt för din bebis. Ett mjukt och skönt underlägg gör att ditt barn känner sig behagligt och tryggt.
  • Bekvämt för mamma. Rätt typ av skötbordsunderlägg kommer att underlätta bytet avsevärt, särskilt när du befinner dig utanför hemmet med ditt barn.
  • Renhet. Ett skötbordsunderlägg skyddar din bebis mot att smutsas ner och förhindrar samtidigt oönskade fläckar på underlaget där du byter blöjan.

Hur väljer man skötbordsunderlägg

... alla blivande mammor ställer sig denna fråga. Det är inte svårt. Ta reda på vilka egenskaper de olika underläggen har för att göra valet lättare:

Engångsunderlägg för skötbord

  • Precis som namnet antyder kasseras detta underlägg efter användning och du kommer att uppskatta denna typ av underlägg när du befinner dig utanför hemmet på utflykt, promenad hos läkaren och liknande.
  • Ett engångsunderlägg kan därför användas som ett praktiskt skötbordsunderlägg på resan. Det tillverkas av fina fibrer med en mjuk övre yta och ett ogenomträngligt material på undersidan. Den vanligaste storleken på dessa underlägg är 60x60 eller 90x60 cm.

Vårt tips: Du behöver inte kasta bort engångsunderlägget på en gång om det inte är smutsigt. Du kan till exempel använda det som skydd för sängkläderna, till exempel direkt efter att du har badat din bebis.

Reseskötbordsunderlägg

  • Om du av någon anledning inte vill använda ett engångsunderlägg på resan eller om du kommer att resa under en längre period kan du använda ett reseunderlägg som tar lite plats och kan användas flera gånger.
  • Detta mjuka och vattentäta underlägg ger tillräckligt med utrymme för att byta blöjor och precis som med andra underlägg finns det i flera storlekar.

Mjukt skötbordsunderlägg

  • Ett mjukt underlägg används om du har ett skötbord eller någon annan typ av bord för din bebis – alltså ett underlag med en fast platta. Ett mjukt underlag kan också användas för blöjbyte på tvättmaskinen eller på en byrå.
  • Underläggets huvuduppgift är att göra underlaget mjukare så att ditt barn kan ligga mjukt. Detta tvättbara underlägg kan ha olika söta mönster och finns i många storlekar.

Skötbordsunderlägg med fast platta

  • Eller ett sängskötbord. Om du behöver byta blöjor på ett underlag som inte är fast kan du använda ett sängskötbord. På grund av kanterna på 2 eller 3 sidor av underlägget som håller barnet på plats kallas detta underlägg också för ett trekantigt skötbord.

Innan du köper skötbordsunderlägg måste du tänka på var du vill byta blöjor på ditt barn och välja underlägg efter detta. Med största sannolikhet kommer du att skaffa flera underlägg. Ett tygunderlag för skötbordet är praktiskt att ha hemma men engångsunderlag är oumbärliga när du befinner dig utanför hemmet. Nu behöver du bara välja ett underlägg med ett motiv du tycker om.

Tips: Skaffa även ett lager med tygblöjor eller våtservetter för barn tillsammans med dina underlägg!