Tillbaka till huvudinnehållet

Kakaosmör

Kakaosmör har en oemotståndlig doft som sätter sig på huden samtidigt som den gör huden alldeles sammetslen. Kakaosmör har en gulaktig färg och består av ett fett som utvinns genom att pressa rostade och malda kakaobönor. Eftersom kakaosmör är rikt på antioxidanter kan det hålla i flera år utan att härskna. Det gör det till en populär ingrediens inom både kosmetik- och matindustrin.

 

Produkter med kakaosmör är närmast ett måste i badrummet. De innehåller höga halter av fettsyror som snabbt lindrar torr och spänd hy, fytosteroler som skyndar på hudens regenerativa processer och även E-vitamin som motverkar att huden åldras i förtid.

Kakaosmörets egenskaper

Kakaosmör har unika regenererande egenskaper som fungerar lika bra på huden som i håret. Det innehåller nämligen vitamin A, B1, B2, E och D samt lecitin och omättade fettsyror. Tillsammans motverkar de ålderstecken hos hud och hår, skyddar dem från att förtvinas och vårdar känslig hy eller hårbotten som lider av eksem eller psoriasis.

Så påverkar kakaosmör huden

  • Återställer hudens elasticitet och fasthet samt hjälper till att återfukta den.
  • Hjälper till att släta ut fina linjer kring munnen och ögonen samt lugnar huden.
  • Skyndar på hudens regenererande processer och verkar preventivt mot hudbristningar under graviditeten.
  • Rekommenderas för dem som lider av psoriasis, dermatit eller eksem.
  • Främjar och påskyndar solningsprocessen och hjälper till med att få en härlig brun färg.

Så påverkar kakaosmör håret

  • Tillför näring till hårrötterna och återställer hårets vitalitet.
  • Motverkar att skadliga ämnen tränger in i hårbottnen och regenererar skadat hår.
  • Har en positiv effekt på torr hårbotten och motverkar att den torkar ut.
  • Vårdar hår som ofta fönas eller plattas.

Produkter med kakaosmör

Att använda kakaosmör för att göra huden vackrare och yngre är en tradition med flera hundra år på nacken. Regelbunden användning av produkter som innehåller kakaosmör ger synliga resultat redan efter ett par dagar och dess fuktgivande egenskaper gör det särskilt lämpligt för dem med torr, uttorkad eller mogen hy. Kakaosmör och produkter som innehåller kakaosmör kan belasta huden något (kakaosmör är komedogent) och är därmed inte lämpligt för aknebenägen hy.

Kakaosmörets gynnsamma effekter gör det till en populär ingrediens i en mängd olika kosmetiska produkter. Prova hudvårdsprodukter med kakaosmör, såsom ansiktskrämer och näringsgivande läppbalsam. Kakaosmör kan även användas på kroppen i form av härligt doftande hudlotioner och -krämer. Och glöm inte att kakaosmör hjälper dig att snabbare få till en vacker brun färg när du solar. På notino.se hittar du även sminkprodukter som innehåller kakaosmör och därmed inte torkar ut huden.

Kakaosmör är dessutom även populärt bland gravida och ammande eftersom det verkar preventivt mot hudbristningar och hjälper huden att bibehålla sin elasticitet.

Hos Notino hittar du hudvårdsprodukter av hög kvalitet, produkter för gravida, hårinpackningar och hudkrämer som alla innehåller kakaosmör. Skäm bort din hud med dessa väldoftande produkter och låt huden njuta av en sammetslen känsla som håller i sig!

Fångade kakaosmör ditt intresse? Då kanske du även gillar produkter med arganolja, sheasmör, eller kaffe.

hela texten dölja texten