Tillbaka till huvudinnehållet

Produkter med kokosvatten och kokosolja

Kokosextrakt, kokosolja och kokosvatten används i hud- och hårvårdsprodukter eftersom de har fuktgivande, regenererande och lugnande effekter. Denna ingrediens från öarna i Stilla havet utvinns från kokosnötter. Vätskan inuti en kokosnöt är det som kallas kokosvatten, och kokosolja utvinns genom att pressa fruktköttet.

 

Kokosvatten innehåller antioxidanter som skyddar huden mot negativ påverkan utifrån. Det innehåller även vitaminer, mineraler och cytokiner, som främjar cellväxt, samt laurinsyra som hjälper till att bromsa hudens åldrande och minska akne.

Kokosoljans sammansättning liknar talg, vilket gör att den enkelt absorberas av huden. Den innehåller en stor mängd antioxidanter som motverkar rynkor och att huden åldras i förtid. Kokosolja har gynnsamma effekter på torr, känslig och mogen hy och rekommenderas särskilt för dem som lider av eksem eller psoriasis. Dess mjukgörande effekter fungerar lika väl på huden som i håret.

Kokosoljans och kokosvattnets egenskaper

Kokos är rik på proteiner, kalcium, magnesium, fosfor, kisel, B-vitaminer, C-vitamin och många andra gynnsamma ämnen som skonsamt vårdar kroppen och ser till att huden håller sig frisk och oemotståndligt mjuk.

Så påverkar kokosolja huden

 • Verkar preventivt mot rynkor och tidiga ålderstecken i huden.
 • Lugnar huden efter långa vistelser i solljus och regenererar solbränd hud.
 • Hjälper till att regenerera skadad hud (ärr, hudbristningar) snabbare.
 • Fungerar perfekt vid massage, absorberas snabbt och mjukar upp stela muskler.

Så påverkar kokosolja håret

 • Reglerar håravfall och återställer hårets naturliga styrka och glans.
 • Ger hårbottnen näring och lindrar problem med mjäll.
 • Stärker och återfuktar torrt och skadat hår, hjälper mot kluvna toppar.

Så påverkar kokosvatten huden

 • Återställer hudens pH-balans och ser till att hudens bindväv håller sig väl återfuktad och stark.
 • Avlägsnar toxiner, regenererar och rengör huden till fullo.
 • Lämplig även för aknebenägen hy.
 • Den höga halten av vitaminer och mineraler i kokosvatten håller huden ung och frisk.

Så påverkar kokosvatten håret

 • Stärker hårfibrerna och återfuktar torra toppar.
 • Regenererar hårbottnen och ger tungt och slappt hår nytt liv.

Produkter med kokos

Om huden och håret trånar efter en rejäl dos fukt och näring är produkter som innehåller kokos just det du behöver. Tack vare dess regenererande och lugnande egenskaper hittas kokos ofta i solkrämer och diverse hudkrämer som lugnar huden. Och de som lider av eksem eller akne kommer att uppskatta hur väl kokos detoxar huden. Produkter med kokos är dock inte alltid lämpliga för fet hy. Kokos är nämligen komedogen och kan därmed belasta huden.

Många anti-aging-produkter innehåller också kokos eftersom den kan bromsa hudens åldrande. Dag- och nattkrämer eller ansiktsmasker med kokos både stärker huden och skyddar den mot skador från yttre påverkan.

Kokos används ofta även i smink. Du kan till exempel prova läppstift och fuktgivande läppglans med kokosolja som garanterat håller dina läppar väl fuktade hela dagen. Du kan också hjälpa till att hålla läpparna återfuktade genom att applicera ett läppbalsam med kokos innan du använder ett läppstift eller läppglans.

Schampon, balsam och hårinpackningar med kokos förvandlar torrt och envist hår till ett hav av mjuka och glansiga lockar redan efter den första användningen. Om du dessutom lider av mjäll eller en torr och kliande hårbotten kan ett kokosbalsam ge lindring, och som en bonus tillför det även näring till hårbottnen och stödjer hårtillväxten.

Hårolja som innehåller kokos är närmast mirakulöst. Det innehåller E- och K-vitamin och järn och vårdar håret bättre än något annat. En hårinpackning med kokos är en populär ritual hos många kvinnor eftersom det motverkar brutna hårstrån och ger håret en oemotståndlig glans. Prova till exempel en biokokosolja som du enkelt kan använda till både hår, hud och ansikte.

Lita på den berikande styrkan som finns hos kokos och låt den vårda både hud och hår samtidigt som den sprider en härlig doft omkring dig! Upptäck vårt breda utbud av produkter med kokosolja och kokosvatten på notino.se och förvandla ditt badrum till en sommardoftande oas!

Läs mer om andra populära ingredienser: rosenvatten, kamomill, propolis och kakaosmör!

hela texten dölja texten