AmouageMyths Eau de Parfum för män

Amouage Myths Eau de Parfum för män
Amouage Myths Eau de Parfum för män
100 ml
3 038,00kr

I lager | Kod: AMU3843
1
En present till dig
Handla detta märke med 25% rabatt nu. Använd koden am25 i kundkorgen. Rabatten gäller inte för kampanjprodukter eller utförsäljningar.
Post Nord
onsdag 2021-12-01
Personlig upphämtning
onsdag 2021-12-01
UPS Air Mail
tisdag 2021-11-30

Amouage Myths Man är en berusande eau de parfum som genomsyras av mystik och som frestar dina sinnen likt en hägring. I doftkompositionen blandas träiga och rökiga noter i en drömsk orientalisk doft.

  • en varm och träig orientalisk doft med rökiga noter
  • lanserades tillsammans med Amouage Myths, en eau de parfum för kvinnor
  • passar bra till kvällen, vid kallare väder och vid speciella tillfällen

Doftens komposition
Träiga noter av rom och elemiharts värmer snart upp strålarna av krysantemum och sval irisrot. Torr och jordig vetiver och den rökiga doften av aska berör dina undermedvetna instinkter. En antydan av rosor och en mörk bas av läder och labdanum för dig sedan djupt in i de österländska kulturtraditionerna.

Doftens historia
Dam- och herrparfymerna Amouage Myths utgör ett kapitel i historien som skapats av Amouages kreativa chef Christopher Chong. De symboliserar en strävan efter att bryta sig fri från konventionerna och förnuftet och istället lita på sina känslor och upplevelser. Doften lanserades 2016 och skapades av parfymörerna Daniel Visentin, Dorothee Piot och Karine Vinchon-Spehner.

Komplett sammansättning

ALCOOL DENAT, PARFUM, LIMONENE, LINALOOL, COUMARIN, CITRAL, CITRONELLOL, GERANIOL, BENZYL BENZOATE, ISOEUGENOL, FARNESOL, CINNAMYL ALCOHOL, BENZYL CINNAMATE, HYDROXYCITRONELLAL, EUGENOL, BENZYL ALCOHOL. Tillverkaren ansvarar för produktens ingredienser. Vi rekommenderar att kontakta tillverkaren direkt angående produktens ingredienser då dessa kan ändras.
Hela texten

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Iris, Krysantemum
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Ros, Vetiver, Elemi, Rom
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Aska, Labdanum, Läder
Doftkategori
orientalisk

De pampiga dofterna från Amouage är fullkomligt unika och sticker ut med sin karaktäristiska elegans. Det självständiga märket bakom dessa lyxiga nicheparfymer har numer sina högkvarter i London, men dess rötter sträcker sig långt tillbaka till Mellanöstern. Inspirationen till Amouage kommer från märkets rika och färgglada ursprung i Sultanatet Oman.

Märket grundades 1983 av Hans Höghet Hamad bin Hamoud Al Busaid, som är del av Omans kungafamilj, som en hyllning till de arabiska dofterna. Märkets filosofi går ut på att skapa parfymer med ett konstnärligt värde. Amouage väljer enbart exotiska ingredienser av högsta kvalitet, bland andra silver rökelse från Oman, unika omanska rosor och myrra.

Amouages nicheparfymer komponeras i den sydfranska staden Grasse, som anses vara parfymernas huvudstad och därmed garanterar högsta möjliga kvalitet. Därefter tillverkas dofterna i Oman, där ingredienserna macereras i ungefär två månader. Slutligen genomgår Amouages parfymer strikta kvalitetskontroller och förpackas nästan uteslutande för hand.