AmouageLyric Eau de Parfum för män

Amouage Lyric Eau de Parfum för män
Amouage Lyric Eau de Parfum för män
100 ml
3 038,00kr

I lager | Kod: AMU4397
1
En present till dig
Handla detta märke med 25% rabatt nu. Använd koden am25 i kundkorgen. Rabatten gäller inte för kampanjprodukter eller utförsäljningar.
Post Nord
torsdag 2021-12-09
Personlig upphämtning
torsdag 2021-12-09
UPS Air Mail
fredag 2021-12-03

Evighetens essens återspeglas i denna Eau de Parfum för män Amouage Lyric. Rosen spelar en viktig roll i denna mystiska doft för män och kommer garanterat att glädja varje gentleman som inte är rädd för att uttrycka sin längtan.

  • en orientalisk doft med kryddiga ackord
  • intensiv och mystisk
  • framhäver din personlighet under kvällstid

Doftens komposition
De djupröda rosorna i doften Lyric blir belysta av friska gnistor av bergamott och lime. Örtdroppar av kvanne, apelsinblomma och galbanum, med sin gröna arom, fräschar upp kompositionen, medan rökelse och tallolja ger en mystisk nyans. Muskot, saffran och ingefära ger dig känslan av att vara på en äventyrlig resa i en arabisk karavan.

Doftens historia
Doften Amouage Lyric förnyar den traditionella synen på rosen och erbjuder den i ett nytt sammanhang. Här finns evighetens och begärets djupa längtan som söker rosens perfektion, odödlighet och eviga skönhet. Den följer med dig på en mystisk resa genom livet. Skaparen till denna omisskännliga doft är parfymören Daniel Visentin och den introducerades 2008.

Komplett sammansättning

ALCOOL DENAT, PARFUM, BENZYL SALICYLATE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE,  GERANIOL, LIMONENE, LINALOOL, CITRONELLOL, CITRAL, FARNESOL, BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE, EUGENOL, ISOEUGENOL. Tillverkaren ansvarar för produktens ingredienser. Vi rekommenderar att kontakta tillverkaren direkt angående produktens ingredienser då dessa kan ändras.
Hela texten

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Lime, Bergamott
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Ros, Apelsinträdsblomma, Muskot, Saffran, Kvannar, Ingefära
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Tall, Mysk, Sandelträd, Vanilj, Rökelse
Doftkategori
orientalisk, kryddad

De pampiga dofterna från Amouage är fullkomligt unika och sticker ut med sin karaktäristiska elegans. Det självständiga märket bakom dessa lyxiga nicheparfymer har numer sina högkvarter i London, men dess rötter sträcker sig långt tillbaka till Mellanöstern. Inspirationen till Amouage kommer från märkets rika och färgglada ursprung i Sultanatet Oman.

Märket grundades 1983 av Hans Höghet Hamad bin Hamoud Al Busaid, som är del av Omans kungafamilj, som en hyllning till de arabiska dofterna. Märkets filosofi går ut på att skapa parfymer med ett konstnärligt värde. Amouage väljer enbart exotiska ingredienser av högsta kvalitet, bland andra silver rökelse från Oman, unika omanska rosor och myrra.

Amouages nicheparfymer komponeras i den sydfranska staden Grasse, som anses vara parfymernas huvudstad och därmed garanterar högsta möjliga kvalitet. Därefter tillverkas dofterna i Oman, där ingredienserna macereras i ungefär två månader. Slutligen genomgår Amouages parfymer strikta kvalitetskontroller och förpackas nästan uteslutande för hand.