Rengöringsolja

Mest sålda

Det bästa kommer från naturen, så varför använda kemi? Rengöringsolja för sminkborttagning binder orenheter och makeup och rengör huden effektivt utan onödig påfrestning.

Varför använda olja för sminkborttagning?

Fördelen med olja för avsminkning är att den passar för alla hudtyper. Den varken torkar ut eller irriterar och klarar till och med att ta bort vattenfast smink! Dessutom lämnar denna olja ingen fet film på huden – följ bara instruktionerna när du tar bort ditt smink.

Dessutom finns det mycket mer du kan göra med naturolja för avsminkning. Den kan användas för effektiv rengöring av orenheter och rester av makeup som har ansamlats under natten. Rengör ansiktet med olja varje morgon. På så sätt undviker du igentäppta porer och många andra hudproblem.

Så här använder du olja för avsminkning.

Sminkborttagning med olja kan göras på två sätt:

  • Rondell för sminkborttagning: Blötrondellen i varmt vatten, krama ut den och droppa ett par droppar olja på den och ta bort din makeup.
  • Massage och tvättlapp för avsminkning: Droppa lite olja i handflatan och massera in varsamt i hela ansiktet. Blöt tvättlappen eller en liten handduk i varmt vatten, lägg den på huden och torka sedan varsamt av oljan tillsammans med sminket.

Vad är hydrofil olja för sminkborttagning?

Hydrofil olja för sminkborttagning är en typ av olja som effektivt binder överflödig talg och rester av makeup och när den blandas med vatten skapar en emulsion som är lätt att skölja av och som inte gör att huden ser fet ut. Hydrofil olja är neutral och kan därför användas för alla hudtyper inklusive känslig hud. Fördelen är att hudens naturliga skyddsfilm inte störs och därmed undviks uttorkning och hudproblem.