Bästa locktången: Topp 5 för alla tillfällen!

25 februari 2020Notino

En bra locktång skapar romantiska lockar och eleganta vågor. Hur väljer du en som gör att du lämnar ditt hem stolt över din nya look och inte en som gör att du får en ”messy look” istället för symmetriskt guppande lockar. Välj din perfekta lösning för vackert hår nu!

Vilken locktång ska jag välja

Det finns många fantastiska locktänger och därför är det enkelt att välja en som bäst passar dina behov. Letar du efter en vågtång, en locktång för kort hår, en klassisk locktång eller kanske en varmluftsborste? Vi hjälper dig att välja och presenterar de bästa locktängerna i sin kategori. Men först måste du fråga dig själv:

Vill jag ha små lockar eller stora vågor?

För att en locktång ska kunna skapa små lockar och styla kort hår bör tångens huvud ha ett genomsnitt på minst 1,9 cm. En locktång med ett större genomsnitt är perfekt för större vågor och längre hår.

Vårt TIPS: Har du vackert hår och är inte intresserad av lockar men vill ha större volym? Då är en vågtång för stora vågor rätt val.

Har du skört eller tjockt hår?

För skadat eller skört hår passar oftast en locktång med en keramisk yta och för tjockare hår får du bättre resultat med en locktång som har material av titan. Och glöm inte att:

  • Skört och slitet hår får inte utsättas för en temperatur på över 150 °C.
  • Tunt hår klarar max 170 °C.
  • Tjockt hår klarar upp till 200 °C. Styvt och bångstyrigt hår upp till 240 °C.

Är jag nybörjare eller har jag redan använt locktänger länge?

Har du precis börjat med locktång? Då kommer en automatisk locktång att vara bäst för dig. Du kanske har hört om den under namnet självroterande locktång men du klarar dig även med en klassisk locktång. För en konisk locktång t.ex. krävs lite mer skicklighet. Men om du lär dig att använda den kommer du att ha världens naturligaste lockar!

När du vet svaret på dessa frågor är det dags att vi tittar närmare på vissa typer och presentera vårt utbud.

De 5 bästa locktängerna

Automatisk locktång

Locktänger med en motor lindar själva upp ditt hår och meddelar dig när den lockade hårslingan är perfekt lockad. Dessa kostar visserligen lite mer än andra locktänger men tången gör praktiskt taget jobbet åt dig. Den bästa automatiska locktången är BaByliss PRO Curling Iron MiraCurl 2665E med en keramikyta och som kan ställas in i 3 olika lindningsriktningar.

Klassisk locktång

Bland de klassiska locktängerna är den bästa Remington Pro Curl Soft CI6325. Locktångens huvud har ett genomsnitt på 2,5 cm och ytan är en kombination av keramik och turmalin som tillsammans med joniseringstekniken ger effekten av mjuka glidande lockar. Och den andra fördelen? Du lär dig att använda den direkt!

Konisk locktång

Remington Pearl CI95 har en ultraslät keramisk yta som innehåller stoft av äkta pärlor. Tack vare den avsmalnande formen får du naturliga lockar utan att bryta eller skada håret. Har du bråttom till en fest och behöver du fixa håret ”ASAP”? Då kommer du att uppskatta funktionen Turbo Boost som snabbt värmer upp locktången till högsta möjliga temperatur.

Varmluftsborste

Varmluftsborste är en särskild typ som kombinerar fördelarna hos både fönar och locktänger. Vi rekommenderar Braun Satin Hair 5 – AS 530 som kan användas dagligen. Den har inbyggd ånga som gör att håret hydratiseras när du stylar det och du kan vara helt säker på att du inte torkar ut håret.

Vågtång

Vågtången BaByliss Curlers Easy Waves är en hybrid av alla dessa typer och har en yta av titan och keramik. Vågtången klarar att skapa böljande bohemiska vågor och även en trevlig frisyr med små vågor som ser ut som skådespelerskornas hår i 30-talets filmer.

Användning

  1. Se till att ditt hår är helt torrt (utan hårspray eller hårgel och liknande). Enda undantaget är varmluftsborsten som kan användas även för fuktigt hår.
  2. Applicera ett värmeskyddande spray innan du börjar.
  3. Börja med de nedre hårslingorna. Sätt upp de övre slingorna på huvudet och frigör dem stegvis. Sist tar du slingorna ovanför pannan, och du är färdig!. Nu behöver du bara vänta tills håret ”kyls ner” litegrann. Sedan kan du fixera det med hårspray.

Vårt TIPS: Om ditt mål är att få tydliga lockar ska du arbeta med tunnare slingor för att få en lättsam look med framhävda lockar.

Författare: Notino

Läs mer