Creed Aventus Eau de Parfum för Kvinnor

Creed Aventus Eau de Parfum för Kvinnor
Creed Aventus Eau de Parfum för Kvinnor
75 ml

Kod: CRE3789 | Denna varan är för närvarande inte tillgänglig.

Parfym beskrivning Creed Aventus
Komposition

Upptäck den inre kraften i dig och låt din kvinnlighet komma fram. Eau de parfum för dam Creed Aventus är inspirerad av historiens starka kvinnor – drottningar, kejsarinnor och statsledare som inte var rädda för att bryta mot reglerna och möta hinder med självsäkerhet. Därför kan denna doft ge dig en gnutta självsäkerhet vart du än går och när du vill.

  • en fruktig chypredoft med grönt äpple och svarta vinbär
  • för moderna kvinnor som vill känna sig självsäkra
  • passar perfekt till vardagen

Doftens komposition
Inledningsvis kommer du förtrollas av ett saftigt grönt äpple, uppfriskande citrusfrukter, en mild viol och en aromatisk rosépeppar. I doftkompositionens hjärta hittar vi en romantisk ros, mysk och ett värmande sandelträ som ger doften dess djup. Doftens bas består av läckra svarta vinbär, en söt persika och en förtrollande syren.

Doftens historia
Damdoften Creed Aventus lanserades 2016. Den skapades som en motpart till herrdoften Aventus som lanserades 2010 för att fira 250 år av märket Creed. Doften inspirerats av historiens viktigaste kvinnor som har varit märkets kunder.

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Rosépeppar, Citron, Patchouli, Grönt äpple, Bergamott, Violett
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Sandelträd, Storax, Ros, Mysk
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Ylang-Ylang, Svarta vinbär, Persika, Bärnsten, Syren
Doftkategori
fruktig, ekmossa

Om märket Creed

Creed har skapat dofter utöver det vanliga för kungliga familjer och andra sparsmakade kunder med exklusiv smak i över 250 år. Ända sedan James Henry Creed grundade företaget i London 1760 har det gått i arv från far till son.

Vid sidan av sin renommerade historia är märket även intressant då det använder sig av urgamla tekniker för att bearbeta sällsynta material i produktionen av sina enastående parfymer. Creed föredrar naturliga ingredienser av högsta kvalitet snarare än syntetiska alternativ.

Creeds parfymer har stolt burits av framträdande historiska personligheter såsom drottning Viktoria, den österrikiske kejsaren Franz Josef och hans fru Sisi, Sir Winston Churchill och president John F. Kennedy. Än idag bärs Creed av kungligheter och presidenter, bland andra Michelle Obama och Kate Middleton.

Creed erbjuder dam-, herr- och unisexparfymer i eleganta och moderna flakonger som även hänvisar till historien. Bland deras mest kända parfymer hittar du till exempel Green Irish Tweed från 1985. De senaste åren har den fruktiga myskdoften Creed Aventus, som tagit inspiration från Napoleon Bonapartes dramatiska livshistoria, också nått otroliga framgångar.

Creed är synonymt med konsten att skapa parfymer, ren lyx, tidlöshet och förmågan att bevara sitt historiska arv med ett modernt grepp.

Recensioner Creed Aventus