Creed Green Irish TweedEau de Parfum för män

Creed Green Irish Tweed Eau de Parfum för män
Creed Green Irish Tweed Eau de Parfum för män
100 ml
2 325,00kr

Kod: CRE3887 | I lager
1
En present till dig
Dra nytta av gratis leverans på alla beställningar!
GLS (Schenker) - 4 dagar till södra delen av Sverige
fredag 2020-11-06
UPS Air Mail
tisdag 2020-11-03

Parfym beskrivning Creed Green Irish Tweed
Komposition

Klassikerna går aldrig ur modet, precis som eau de Parfum för herr Creed Green Irish Tweed. Det är en elegant kombination av frisk skog och ren manlighet. Doften passar perfekt till en promenad på den irländska landsbygden såsom accessoar till den röda mattan och kommer att lämna ett långvarigt avtryck på din omgivning.

  • en träig och frisk doft
  • för klassiska gentlemän
  • passar till användning året runt såväl som speciella tillfällen

Doftens komposition
Först kommer du känna av en fräsch citron, indisk verbena och en gnutta uppfriskande mynta. Därefter kommer doftens personlighet fram i form av milda fiolblad. I den sista fasen kommer du att känna av en sammetsliknande florentinsk iris, tillsammans med ett varmt sandelträ och ambra som omfamnar dina sinnen precis som en perfekt passande tweed kavaj.

Doftens historia
Doften Creed Green Irish Tweed är den mest kända och sålda eau de Parfum av märket Creed. Dess doftkomposition får dig att tänka på den friska irländska naturen: nyklippt gräs, vårängar, sommarblommor och örter i en härlig havsvind.

Denna doft, såsom alla andra dofter av Creed-märket, är skapad med hjälp av en unik infusionsprocess. Varje ingrediens vägs upp, blandas och blötläggs för hand. Doften Creed Green Irish Tweed skapades av Olivier Creed år 1985.

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Verbena, Citron, Pepparmynta
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Viollöv
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Ambergris, Iris, Sandelträd
Doftkategori
blommig, träig

Om märket Creed

Creed har skapat dofter utöver det vanliga för kungliga familjer och andra sparsmakade kunder med exklusiv smak i över 250 år. Ända sedan James Henry Creed grundade företaget i London 1760 har det gått i arv från far till son.

Vid sidan av sin renommerade historia är märket även intressant då det använder sig av urgamla tekniker för att bearbeta sällsynta material i produktionen av sina enastående parfymer. Creed föredrar naturliga ingredienser av högsta kvalitet snarare än syntetiska alternativ.

Creeds parfymer har stolt burits av framträdande historiska personligheter såsom drottning Viktoria, den österrikiske kejsaren Franz Josef och hans fru Sisi, Sir Winston Churchill och president John F. Kennedy. Än idag bärs Creed av kungligheter och presidenter, bland andra Michelle Obama och Kate Middleton.

Creed erbjuder dam-, herr- och unisexparfymer i eleganta och moderna flakonger som även hänvisar till historien. Bland deras mest kända parfymer hittar du till exempel Green Irish Tweed från 1985. De senaste åren har den fruktiga myskdoften Creed Aventus, som tagit inspiration från Napoleon Bonapartes dramatiska livshistoria, också nått otroliga framgångar.

Creed är synonymt med konsten att skapa parfymer, ren lyx, tidlöshet och förmågan att bevara sitt historiska arv med ett modernt grepp.

Recensioner Creed Green Irish Tweed