Creed Royal Oud

Creed Royal Oud
Creed Royal Oud
Fri leverans
50 ml
2 059,00kr

Kod: CRE4012 | I lager
1
GLS (Schenker) - 4 dagar till södra delen av Sverige
torsdag 2021-03-04
UPS Air Mail
måndag 2021-03-01

Parfym beskrivning Creed Royal Oud
Komposition

Stig in i det monumentala kungliga palatset, där du passerar enorma skönheter i guld, marmor och ädelsten. Det är just atmosfären i kungliga bostäder som inspirerar unisex Eau de Parfum Creed Royal Oud, vars doftande sammansättning vinner alla som uppskattar unik kvalitet och lyx.

  • En orientaliskt doftande komposition.
  • En unisexdoft för både män och kvinnor.
  • Inspirerad av kungliga palats.

Doftens komposition
De uppfriskande tonerna av saftig citron och bergamott, tillsammans med en något skarp rosa paprika, är det första som träder fram. Därefter bländas dina sinnen av det varma cederträet, växtbaserade essenser och det imponerande galbanumet med dess kryddig ackord. Doftkompositionen är baserad på agar- och sandelträ och mysk ger aromen djup.

Doftens historia
Creed Royal Oud från 2011 är ett verk av Olivier Creed, en topp-parfymör från den sjätte generationen av Creed-dynastin. Han inspirerades av grundelementen i det kungliga persiska palatset - trä, läder, marmor och guld. Liksom i många andra Creed-parfymer visas ordet "millesime", kännetecknet för kvalitet, på den extremt eleganta lyxflaskan Royal Oud. Det indikerar att årets bästa ingredienser använts för att skapa doften.

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Rosépeppar, Citron, Bergamott
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Cederträ, Kvannar, Galbanum
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Sandelträd, Agarträ, Mysk
Doftkategori
orientalisk

Om märket Creed

Creed har skapat dofter utöver det vanliga för kungliga familjer och andra sparsmakade kunder med exklusiv smak i över 250 år. Ända sedan James Henry Creed grundade företaget i London 1760 har det gått i arv från far till son.

Vid sidan av sin renommerade historia är märket även intressant då det använder sig av urgamla tekniker för att bearbeta sällsynta material i produktionen av sina enastående parfymer. Creed föredrar naturliga ingredienser av högsta kvalitet snarare än syntetiska alternativ.

Creeds parfymer har stolt burits av framträdande historiska personligheter såsom drottning Viktoria, den österrikiske kejsaren Franz Josef och hans fru Sisi, Sir Winston Churchill och president John F. Kennedy. Än idag bärs Creed av kungligheter och presidenter, bland andra Michelle Obama och Kate Middleton.

Creed erbjuder dam-, herr- och unisexparfymer i eleganta och moderna flakonger som även hänvisar till historien. Bland deras mest kända parfymer hittar du till exempel Green Irish Tweed från 1985. De senaste åren har den fruktiga myskdoften Creed Aventus, som tagit inspiration från Napoleon Bonapartes dramatiska livshistoria, också nått otroliga framgångar.

Creed är synonymt med konsten att skapa parfymer, ren lyx, tidlöshet och förmågan att bevara sitt historiska arv med ett modernt grepp.

Recensioner Creed Royal Oud