Escentric Molecules Escentric 02Eau de Toilette Unisex

1×
Escentric Molecules Escentric 02 Eau de Toilette Unisex
Escentric Molecules Escentric 02 Eau de Toilette Unisex
Fri leverans
100 ml
811,00kr

Kod: ECN0053 | I lager
1
GLS (Schenker) - 4 dagar till södra delen av Sverige
fredag 2020-12-11
UPS Air Mail
tisdag 2020-12-08

Parfym beskrivning Escentric Molecules Escentric 02
Komposition

Lev ditt liv i enlighet med dig själv. Bry dig inte om andras åsikter. Vänd dig inte om. Escentric Molecules Escentric 02 är en unisex Eau de Toilette som är som gjord för dem som inte låter sig begränsas.Doftkompositionen passar såväl män som kvinnor, för i nischparfymernas värld finns inga gränser.

  • en postmodern doft baserad på moderna syntetmaterial
  • en doft med toner av trä och ambra som ändå känns lätt
  • kommer till sin rätt i varmt väder

Doftens komposition
Escentric 02 innehåller högsta möjliga koncentration av Ambroxan (13,5 %), en syntetisk molekyl som liknar doften av ambra. Ambroxan blandas med hedione, en grön, jasminaktig molekyl, för en frisk känsla i likhet med gin och tonic. Doften får sin torra träiga och glödande karaktär från Iso E Super, en molekyl som doftar som nyvässade pennor.

Doftens historia
År 2006 grundades Escentric Molecules, ett tyskt märke som riktar in sig på nischparfymer. Geza Schoens marknadskoncept är en provokativ reaktion på hur parfymer idag skapas och säljs. Hans mål är att avmystifiera hela processen. Varje parfym från Escentric Molecules är helt unik och provokativ. 

Komposition

Composition
Ambroxan, Iso E Super, Jasmin
Doftkategori
blommig, träig

Om märket Escentric Molecules

När Escentric Molecules parfymer först lanserades 2006 blev de ett världsfenomen över en natt. Framgången ligger i deras minimalistiska sammansättning, som bygger på styrkan hos en enda doftingrediens.

Escentric Molecules ser parfymtillverkning som en kemins konstform. Den aromatiska molekylen Iso E Super är en nyckelingrediens i dessa nichparfymer och skapades i ett laboratorium redan 1973. Den glömdes dock bort av parfymvärlden fram tills den Berlinbaserade parfymören Geza Schoen lyckades isolera den helt. Han skapade två dofter – Escentric Molecules Molecule 01 och Escentric Molecules Molecule 02 – som båda innehåller denna speciella ingrediens.

Nicheparfymerna från Escetric Molecules håller länge och är som gjorda för dem som gärna söker det som är extravagant och originellt. Deras innovativa arom trollar fram en unik berättelse på huden.

Recensioner Escentric Molecules Escentric 021