Tillbaka till huvudinnehållet

Urea

Urea eller karbamid är ett av många namn för denna mångsidiga organiska förening som du finner i anti-age-kosmetika och produkter för vård av torr och känslig hy. Denna kosmetikaingrediens ger på grund av sin benämning blandade reaktioner. Trots att denna förening förekommer i urinen hos däggdjur framställs urea för kosmetiska ändamål i laboratorium genom en syntetisk reaktion av anorganiska ämnen. Framställningen i laboratorium kom till genom organisk kemi.

 

Egenskaper för urea

Urea är ett berömt organiskt ämne inom kosmetikaindustrin som kan appliceras på både känslig och särskilt atopisk hy. Urea är helt säkert och orsakar inga allergier. Genom regelbunden användning förbättras hudens tillstånd i sin helhet.

Effekterna av urea på ansiktet

  • Verkar mot tecken på åldrande och förhindrar att hudens elasticitet försämras.
  • Bevarar ett balanserat pH i huden och bidrar till att andra aktiva ämnen kan absorberas djupare in i huden.
  • Binder stora mängder vatten och hydratiserar huden på djupet utan onödig belastning. Huden blir återfuktad och mjuk.
  • Skyddar mot skadlig yttre påverkan och stärker hudens skyddsbarriär.
  • Motverkar att huden flagnar och fjällar. Förändrar hudens struktur i sin helhet.

Urea i kosmetika

Urea är ett ämne som finns naturligt i vår hy. Även om detta ämne är tillverkat på syntetisk väg absorberas det lätt av huden och inga oönskade reaktioner uppstår. Innehållet av naturlig urea i huden sjunker med åldern och både hudens naturliga hydratisering och elasticitet försämras. Därför är det bra att tillföra urea med hjälp av kosmetikaprodukter. 

På notino.se finner du ett brett utbud av produkter som innehåller urea just för dina behov. Kräm med urea och salva med urea kommer att bli en fulländad del i din kosmetikaritual på morgonen. Dag- och nattkräm med urea bidrar till att sträcka ut torr hy och förnya elasticiteten och dess ungdomliga utseende. Salva med urea efter badet garanterar intensiv hydratisering och näring åt huden.

För hård och sprucken hud på hälarna och för torr hud på fötterna rekommenderar vi en fotkräm med urea. Vid regelbunden användning kommer huden på fötterna att bli mjuk och den kommer inte att spricka längre.

Handkräm med urea är ett måste både på vintern och sommaren. Urea tränger djupt in i huden och stänger in fukt och förhindrar på så sätt uppkomsten av eksem.

Urea i kosmetika för ansiktet och för huden på hela kroppen ger ett skyddsnät som hydratiserar inifrån och skyddar mot negativa effekter från utsidan. Urea kan användas för mycket känslig hu. Prova nu!

hela texten dölja texten