Skip to main content

Rakblad

Mest sålda

Hitta rätt rakblad för din rakapparat

Får du inte längre till en lika nära rakning med din rakapparat? Då är det dags att byta blad! Se till att ha ett lager extra rakblad eller rakhuvuden hemma så att din rakapparat alltid ger bästa resultat.

Välj rätt rakblad eller rakhuvud

Det kan inte vara enklare. De bästa rakbladen är helt enkelt de som passar din rakhyvel. Läs Notinos produktbeskrivningar för att se vilka apparater eller rakhyvlar rakbladen är kompatibla med.

Så länge håller sig rakhyveln eller rakbladen vassa

Rakhyvlar och rakblad, inklusive engångsrakhyvlar, kan användas ett par gånger innan de börjar bli lite slöa. Elektriska rakapparater är lite enklare att sköta eftersom skär- eller rakhuvudet behöver inte bytas ut mer än någon gång om året. Följ helt enkelt tillverkarens rekommendationer.

Extra rakblad och rakhuvuden för rakapparater avsedda för våtrakning

  • Extra rakhuvuden (eller rakblad) med tre till fem blad är de vanligaste. De är kompatibla med populära rakapparater från bland andra Gillette och Wilkinson. Förutom de vassa bladen har de ofta även en återfuktande remsa som minskar irritationer eller andra funktioner som skyddar huden eller förbättrar och förenklar rakningen.
  • Klassiska rakblad för rakapparater kanske känns lite nostalgiska, men de är fortfarande lika effektiva! Det behövs bara ett rakblad åt gången men de passar bara vissa typer av rakapparater. En förpackning innehåller oftast fem eller tio rakblad. Väljer du rakblad från Wilkinson eller låter du Gillette ta hand om din stubb? Valet är ditt.
  • Engångsrakhyvlar är alltid bra att ha till hands, till exempel om du ska på en kortare resa och inte vill kånka på din rakapparat fram och tillbaka. De kan också vara en räddare i nöden om du inte hunnit köpa nya rakhuvuden till rakapparaten.

Skärhuvuden och andra tillbehör för elektriska rakapparater

  • Ett skärhuvud är ett måste för att din elektriska rakapparat ska fungera och ge en nära rakning. Det behöver oftast bytas ut efter ett par månader – följ alltid tillverkarens instruktioner.
  • Ett rakhuvud kan också slitas ut, men du behöver inte köpa en ny rakapparat för det. Hos Notino kan du köpa antingen hela rakhuvuden för elektriska rakapparater eller endast extra blad.

Byt ut rakbladen i tid för att slippa slöa blad som irriterar huden. Vi har ett brett utbud av rakhuvuden, skärhuvuden och rakblad, till exempel de populära rakbladen Philips OneBlade, rakhyvlar från Gillette och Wilkinson Sword samt skärhuvuden för rakapparater av märket Braun. Välj din favorit!