Marc Jacobs DecadenceEau de Parfum för Kvinnor

1×
Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum för Kvinnor
Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum för Kvinnor
100 ml
898,00kr

Kod: MAJ0360 | I lager
1
GLS (Schenker) - 4 dagar till södra delen av Sverige
tisdag 2020-06-02
UPS Air Mail
torsdag 2020-05-28

Parfym beskrivning Marc Jacobs Decadence
Komposition

Lyx har nått en helt ny nivå med denna rika och oemotståndliga doft. Marc Jacobs Decadence är en Eau de Parfum som är perfekt sensuell och som gjord för kvinnor som gärna unnar sig det bästa.

  • en elegant och träig doft med en orientalisk nyans
  • för sofistikerade kvinnor med god smak
  • passar särskilt bra på kvällen och vid speciella tillfällen

Doftens komposition
I toppnoterna hittar vi en provokativ blandning av essenser av söta italienska plommon, berusande iris och sällsynt saffran. Efter en stund uppenbarar sig doftens hjärta där irisrot gifter sig sinnrikt med eleganta bulgariska rosor och fängslande arabisk jasmin. I grunden övergår hela doftkompositionen i dolda ackord av vetiver, ambra och papyrus.

Doftens historia
Doften Decadence berättar en historia om öppen passion och en längtan efter att njuta av livet utan hämmande regler. I motsats till kollektionen Daisy som symboliserar söta och oskuldsfulla flickor är Decadence den första riktigt kvinnliga, sexiga och sofistikerade doften från Marc Jacobs. Denna Eau de Parfum lanserades 2015.

Den vackra flaskan speglar den klassiska designen hos Marc Jacobs’ handväskor. Grön smaragd kombineras med pytonmönster och en guldkedja och ger flaskan samma dignitet som doftens historia har.

Komposition

Så kallas höga toner - utvecklas direkt efter applicering. De gör ett första intryck och är vanligtvis mycket intensiva, försvinner snabbt.
Top notes
Iris, Saffran, Plommon
Så kallade medel toner - Hjärtat startar efter några minuter efter att huvudet har sänkts. Vanligtvis varar 2-3 timmar.
Middle notes
Iris, Arabisk jasmin, Bulgarisk ros
Så kallade låga toner - parfymens sista och längsta fas. Den varar ca 4 timmar, men den kan även vara hela dagen.
Base notes
Papyrus, Vetiver, Bärnsten
Doftkategori
orientalisk, träig

Om märket Marc Jacobs

Den amerikanska kläddesignern Marc Jacobs har tänjt på det globala modets gränser i mer än ett kvarts sekel. Hans verk är unika, oförutsägbara och inspirerande. Hemligheten bakom hans framgång är hans djärvhet och längtan efter att gå mot strömmen och upptäcka skönheten i det oväntade.

Marc Jacobs föddes i New York på 60-talet och studerade på Parson’s School of Design. Han ritade den första kollektionen som bar hans namn redan 1986 och ett år senare blev han den yngste prisbelönte designern i världen. Framgångarna avtog knappast under 90-talet. Han grundade sitt eget märke och utsågs sedan till kreativ chef hos modehuset Louis Vuitton där han skapade företagets allra första prêt-à-porter-kollektion. Sedan 2013 ägnar han sig bara åt sina egna verk.

Så småningom började han även ta för sig inom parfymindustrin. Enligt Jacobs bör en parfym, precis som ett mode, uttrycka individualitet och personlighet. Alla Marc Jacobs parfymer är unika, lyxiga och präglade av något oväntat. Idag anses dofterna Marc Jacobs Daisy, i en blommande designflaska, och den något nyare Marc Jacobs Decadence vara ikoniska.

Recensioner Marc Jacobs Decadence